Ocupația tinerilor minori din cursul nopții a devenit una din ce în ce mai ciudată. Se pare că distracția unui băiat în vârstă de doar 14 ani a fost aceea de a se plimba și de a vandaliza fiecare coș de gunoi care îi ieșea în cale.

Pentru că nu s-a gândit că poate fi prins, acesta nu a prevăzut ce se va întâmpla în continuare, cel mai probabil neluând în considerare faptul că poate fi foarte ușor tras la răspundere. Astfel, plimbându-se prin parc, băiatul în vârstă de 14 ani a fost prins și predat de către polițiștii locali cu atribuții de ordine publică reprezentanților DGASPC Arad după ce, în noaptea de 5 spre 6 august 2019, în jurul orei 01:00, a fost surprins vandalizând coșurile de gunoi din Parcul Caius Iacob.

Șocant a fost când, la momentul identificării, T.P.V. le-a mărturisit oamenilor legii că a plecat de acasă în urmă cu două luni de zile, aceștia încercând ca în cel mai scurt timp să îi găsească rudele pentru a le da înapoi fiul și pentru a-i trage la răspundere legat de comportamentul băiatului.

Tatăl minorului, T.C.I., a fost identificat cât mai repede cu putință și, ulterior, amendat cu 300 de lei pentru că nu și-a supravegheat fiul și nu a adoptat măsurile necesare împiedicării actelor de vagabondaj ale acestuia.

Recomandările redacției