Minor salvat de la înec fix înainte să aibă loc o tragedie în apele Crișului Alb de la Buteni

0
676

Pompierii au avut de efectuat o misiune contratimp în această seară. Fiind foarte cald afară, foarte mulți profită de acest lucru și merg să se scalde în apele curgătoare ce trec prin satele sau orașele lor. Același lucru l-au făcut astăzi trei minori care, răpuși de căldură și fericiți că sunt în vacanță, au ales să meargă să facă baie în râul Crișul Alb din localitatea Buteni. Din păcate, ceea ce trebuia să fie o distracție pentru ei s-a transformat în clipe de coșmar pe care nu le vor uita prea ușor. 

Așadar vorbim despre trei copii cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani care erau la scăldat în râul Crișul Alb din localitatea Buteni. La un moment dat, unul dintre copii a intrat în curentul puternic și a fost purtat de apă într-o zonă cu apă adâncă, acesta reușind cu greu să mai ajungă la fund. Din fericire, chiar în ultima clipă, văzând că nu se mai poate întoarce la prietenii lui, el a reușit cumva să se agațe de o piatră și să se urce cu greu pe ea, apa depășindu-i deja nivelul pieptului. În același timp, ceilalți doi prieteni cu care se afla în apă au rămas pe o insulița și au apelat la 112 pentru că știau că doar așa își pot salva prietenul.

Alarma s-a dat la Detașamentul de Pompieri Sebiș la ora 18.40 de minute. În cea mai mare viteză a fost alocat un echipaj de căutare salvare cu barcă și echipajul SMURD al subunității. Drumul până la Buteni a fost unul extrem de scurt, aceștia având nevoie de nici 10 minute ca să ajungă și încă 7 minute până la râu. Din fericire, în momentul sosirii echipajelor de intervenție copilul, deși la limita puterilor, era încă la suprafață. Fără să mai lanseze barca la apă unul dintre salvatori a înotat până la copil, l-a echipat cu vestă de salvare și l-a adus până pe insuliță unde a fost preluat de paramedici SMURD. După evaluare, copilul în hipotermie a fost transportat la spitalul din Sebiș.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.