Minoră ascunsă sub o pătură, depistată la frontieră

0
158

 
O minoră în vârstă de 15 ani, care a fost ascunsă sub o pătură, pe bancheta din spate a unui microbuz, a fost depistată de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș, miercuri, în data de 12 mai. 

Aceasta a avut intenţia de a trece ilegal frontiera de stat către rudele ei.  

S-a prezentat pentru a ieşi din ţară în calitate de șofer, un cetăţean român, care conducea un microbuz înmatriculat în România. În mijlocul de transport mai călătoreau ca pasageri doi cetăţeni români, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 41, respectiv 35 de ani.   

Cu ocazia controlului mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate, ascunsă sub o pătură, o minoră, cetăţean român,  în vârstă de 15 ani. 

Poliţiştii de frontieră au demarat verificările, în urma cărora au stabilit că cei doi cetățeni români sunt unchiul și mătușa minorei. Minorei nu i-a fost permisă ieșirea din România, ulterior fiind preluată de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență socială și Protecția Copilului a județului Bihor. 

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru rudele minorei, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.