Mulți consideră că lecțiile de condus se pot face oriunde și la orice vârstă. Copiii, în special tinerii adolescenți, sunt nerăbdători să primească și ei carnetul de conducere și să poată merge cu mașina peste tot. Problema este că pentru așa ceva ai nevoie să fi împlinit 18 ani, apoi să începi o școală acreditată care să te facă șofer. Ei bine, uneori, unii încearcă să își învețe copiii sau cunoștințele minore să conducă, de obicei în locuri retrase, cum ar fi pe un drum de câmp. 

Nu același lucru s-a întâmplat și în cazul unei minore de doar 14 ani care a fost prinsă la volan. Aceasta a fost lăsată de un bărbat de 35 de ani să conducă mașina tocmai pe o șosea principală, în timp ce el stătea în dreapta,  pe scaunul pasagerului. Ghinionul celor doi a fost că polițiștii aveau treabă tocmai acolo unde se plimbau ei, aceștia văzând ceva suspect și oprind autovehiculul în care se aflau cei doi. 

„Polițiștii Secției 2 Rurală Arad au depistat în trafic, la data de 25 mai a.c., o minoră de 14 ani, din Cermei, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 709/C, dinspre Iratoșu spre Arad. Autoturismul îi fusese încredințat spre a-l conduce de un bărbat de 35 de ani, din Arad, pasager în autoturism. În cauză au fost întocmite dosare penale pentru conducere fără permis și încredințarea spre conducere a unui vehicul către o persoană care nu deține permis de conducere”, ne-au comunicat reprezentanții IPJ Arad.

Desigur, prinși în flagrant și amândoi fiind în mașină, scuzele nu și-au mai avut locul, cei doi fiind sancționați imediat pentru comportamentul iresponsabil de care au dat dovadă. 

 

Foto reprezentativă, sursă internet

Recomandările redacției