Tot mai mulți tineri arădeni își încearcă norocul la furat fără să stea prea mult pe gânduri.

Mai multe cazuri de furt au fost rezolvate după ce tineri începând de la 16 ani au furat din magazine sau de la alte persoane.

Pentru început, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat o femeie și doi bărbați, bănuiți de furt.

În urma acestor investigații efectuate, a fost identificată o tânără de 24 de ani, care, la data de 1 aprilie a.c., ar fi sustras un telefon mobil dintr-o poșetă a persoanei vătămate, într-un magazin de pe strada Tribunul Dobra. Prejudiciul, în valoare de 450 de lei, a fost recuperat.

Lanțul furturilor a continuat și, la data de 8 martie a.c., doi arădeni de 19 și 22 de ani, prin forțarea ușii unui imobil de pe strada Bradului, ar fi sustras două telefoane mobile, în valoare de 3.000 de lei.

Pe numele tuturor celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală, fiind continuată documentarea activității lor infracționale.

Din dorința prea mare de a avea produse cosmetice pe care, probabil, nu le puteau cumpăra și de care cu siguranță nu aveau nevoie, două minore au început să fure produsele pe care le voiau atât de mult.

Astfel, polițiștii Biroului de Ordine Publică le cercetează pe cele două minore de 16 ani, din Arad, depistate în flagrant delict în timp ce sustrăgeau produse cosmetice din două magazine de pe strada Banu Mărăcine din municipiu.

Prejudiciul total, în valoare de 925 de lei, a fost recuperat și predat societăților comerciale, pe numele celor două tinere fiind întocmite dosare de cercetare penală pentru furt.

Recomandările redacției