Minori cu apucături de boxeri într-un liceu din Lipova: elev de 14 ani luat la pumni și picioare

0
1273

Ringul de box s-a mutat într-o sală de clasă din liceul „Atanasie Marienescu” din Lipova, unde un minor de 14 ani a fost agresat de alți trei băieți cu vârstele cuprinse între 13 și 15 ani.
Povestea a ajuns cunoscută pe internet după ce toată această încăierare a fost filmată de un alt elev, care nu dădea semne să sară în ajutorul elevului de 14 ani, ba mai mult, le dădea „indicații” celorlalți bătăuși cum să aplice loviturile, încurajând acest comportament revoltător, iar mai apoi postată pe site-urile de socializare. Toată cearta ar fi pornit de la faptul că băiatul nu ar fi dorit să închidă ușa de la sala de clasă.
În urma acestui eveniment strigător la cer, elevul de 14 ani s-a ales cu leziuni la nivelul capului, abdomenului și membrelor inferioare.
Acest caz a ajuns și în atenția autorităților arădene care au declarat faptul că: „Din cercetări a reieșit că în ziua de 20 septembrie, la o unitate de învățământ preuniversitar din localitatea Lipova, trei minori cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani ar fi agresat un alt minor în vârstă de 14 ani, provocându-i leziuni la nivelul capului, abdomenului și membrelor inferioare.
Polițiștii Orașului Lipova s-au sesizat din oficiu, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri și alte violențe, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta și luarea măsurilor legale.

Update: În baza probatoriului administrat, față de trei minori au fost dispuse măsuri preventive, după cum urmează:
Minorul de 13 ani a fost internat la Spitalul Județean Arad – Secția Neuropsihiatrie Pediatrică; ceilalți doi minori care și-au agresat colegul au fost reținuți pentru 24 de ore.
Tânărul care a filmat și ulterior distribuit imaginile a fost, de asemenea, reținut.
În cauză se continuă cercetările pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și lovirea sau alte violențe, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.