La data de 30 iunie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Teritorială Timişoara împreună cu poliţiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timişoara au efectuat 3 percheziţii domiciliare, într-o cauză în care se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori.

În cauză s-a reținut că, în perioada mai 2021 și până în prezent, pe raza județului Timiș a acționat un grup infracțional organizat, format din 8 persoane , constituit în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de minori.
Până în prezent au fost identificate două victime, ambele minore (13 și 17 ani), racolate din medii defavorizate care, sub pretextul unei relații de prietenie, prin metoda lover boy, au fost traficate și exploatate sexual . Începând cu luna mai a anului 2021, membrii grupării, prin acte de violență fizice și verbale, au determinat victimele să întreţină relaţii sexuale cu mai mulți bărbați în schimbul unor sume cuprinse între 50 și 60 de lei, în imobilul uneia dintre persoanele suspectate sau în alte locații.
Au fost puse în executare mandate de aducere emise pe numele celor 8 suspecți.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Activitățile beneficiază de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Grupării de Jandarmi „Glad Voievod” Timişoara.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției