• Piața a fost inaugurată, vineri, cu surle și trâmbițe
  • În loc să se întâlnească cu ministrul Mediului, primarul a preferat să taie o panglică. 
  • În județ sunt autorizate trei târguri și nouă piețe

Vă mai amintiți o situație de-a dreptul hilară petrecută pe vremea Guvernului Boc, când pre­- mierul a participat la inaugurarea unui complex comercial chinezesc, în care toți comercianții își vindeau marfa fără să aibă case de marcat? Astfel, agenții comerciali făceau evaziune fiscală chiar sub nasul premierului.
Inaugurată cu surle și trâmbițe, vineri, de primarul Gheorghe Falcă, Piața Miorița nu are autorizație sanitar-veterinară. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad, pe raza județului sunt autorizate trei târguri de animale, Chișineu-Criș, Pâncota și Hălma­giu, și nouă piețe agroalimentare, Ineu, Fortuna, Lipova, Pâncota, Mihai Viteazul, Catedralei, Curtici, Sântana și Săvârșin, deci nici urmă de Piața Miorița, a cărei hală agro­alimentară a fost inaugurată de edilul șef tocmai în ziua în care Aradul era vizitat de ministrul me­diului, care a venit să găsească soluții pentru criza gunoaielor.
După cum vă informam într-unul din numerele trecute ale ziarului nostru, reprezentanții Pri­măriei susțineau că investiţia de 2,5 milioane de lei a fost realizată din bugetul Primăriei. Hala are spaţii pentru produsele de panificaţie, produsele din carne, produsele apicole, produse lactate, dar şi pentru comercializarea altor tipuri de produse alimentare. În incinta halei au mai fost amenajate un grup sanitar, un spaţiu de depozitare, un spaţiu interior pentru comercializarea fructelor şi a legumelor, o cameră tehnică și un spălător pentru legume şi fructe. De asemenea, toate cele 15 spaţii comerciale au fost prevăzute cu utilităţi şi dotate cu aparate de climatizare.
„15 spaţii comerciale au fost amenajate. În urma celor două licitaţii oraganizate toa­te aceste spaţii au fost ocupate. Contractele de închiriere au fost încheiate încă de la 1 aprilie. Tot de atunci, comercianţii şi-au preluat spaţiile şi au început să şi le personalizeze, în funcţie de necesităţi”, a declara Stelian Nistor, directorul S.C. Târguri Oboare Piețe S.A., fără a menționa însă, nici el, nici primarul Falcă, că piața este neautorizată.

Recomandările redacției