Mirajul slăbitului rapid te duce la Urgenţe

0
291

Zilnic, tot mai multe femei din Arad ajung în clinicile medicale cu grave probleme de sănătate provocate de pastilele de slăbit, care se comercializează chiar în farmaciile din oraş.

După ce au trecut sărbătorile cu mesele îmbeşugate, ce au adus cu ele şi nedoritele  kilograme în plus, multe arădence visează la o siluetă perfectă. Astfel că, acum urmează sezonul dietelor şi a pastileor de slăbit, care ne promit miracole.

Când o tânără de aproape 30 de ani şi-a comandat primele capsule de slăbit, nu s-a gândit nici o clipă la problemele ce vor apărea odată cu acestea. Mirajul slăbitului rapid a fascinat-o. În două luni a dat 20 de kilograme şi era foarte mândră de rezultat. În tot acest timp a trecut prin diverse stări, de la greaţă şi vărsături la oboseală şi nervozitate. Dar nu a renunţat. Colegele şi prietenele acesteia au încercat şi ele acelaşi tratament de pe internet, impulsionate de rezultatul fetei. Toate au avut aceleaşi reacţii. Unele s-au speriat şi au întrerupt medicamentele, altele au continuat. În primă fază rezultatul a fost foarte bun, pentru că numarul de kilograme dispărea ca prin minune. După câteva luni au aparut însă primele probleme. Unele au acuzat o creştere a tensiunii arteriale,tahicardie,  probleme la rinichi, stări depresive şi nervozitate.

’’În timp ce luam pastilele de slăbit, începusem să arăt mai bine, doar că  nu mă simţeam mai bine”, spune femeia de 30 de ani. „Am observat că transpiram mai mult. Simţeam că totul se mişcă extrem de rapid. Nu-mi găseam locul şi aveam o eneregie peste măsură iar noaptea  nu mă odihneam. Trăiam cu două ore de somn pe noapte. Nu mâncam, lucru care evident că nu-ţi poate face bine. Dacă reuşeam să mănânc ceva la scurt timp vomam”, declară femeia.

Toată povestea s-a terminat la Urgenţe. Experienţa i-a provocat afecţiuni iremediabile la inimă. „Sufăr de tahicardie arterială, ce cauzează un puls mai mare decât cel normal”, explică ea.

Majoritatea au pus la loc în timp de un an toate kilogramele date jos plus alte câteva peste. Problema majoră este că toate au rămas cu divese afecţiuni. Motivul e simplu. Pastilele conţineau o sumedenie de produse care inhibau senzaţia de foame iar pricipalul ingredient era amfetamina.

Cu toate că aceste pastile sunt extrem de periculoase, ele se găsesc oriunde pe internet şi în foarte multe farmacii din Arad. Oare câte persoane trebuie să ajungă la spital ca să fie interzisă vânzarea lor?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.