Mircea Jichici, primarul Lipovei, nu mai poate candida pentru un nou mandat

0
699

În urma unor contestații la legea electorală depuse de organizațiile PNL și USR în instanță, s-a hotărât că primarului în funcție al Lipovei nu îi va mai fi permis să candideze pentru un nou mandat. Azi dimineață, Tribunalul Arad a decis că Mircea Jichici nu mai poate candida pentru un nou mandat. „Nu comentăm deciziile instanței, astfel că nu avem decât să ne conformăm, ceea ce nu înseamnă însă că vom renunța la proiectul nostru pentru Lipova”, spune președintele PSD Arad, senatorul Mihai Fifor.

Proiectul PSD pentru Lipova merge înainte, cu un candidat în persoana lui Florin Pera. „Mircea Jichici și Florin Pera, alături de ceilalți colegi consilieri locali ai Lipovei vor duce mai departe proiectele demarate în actualul mandat”, spun cei de la PSD Arad.

„În 2012, mi-ați făcut onoarea de a fi ales primar al orașului Lipova, iar în urmă cu patru ani, cu o majoritate covârșitoare, ați decis că trebuie să continuăm împreună.

Am plecat în 2012 de la un oraș rămas cu mult în urma celorlalte orașe din județul Arad. Străzi pline de noroaie, drumuri de pământ, fără apă, fără canalizare, centrul arăta deplorabil, fiind un șantier abandonat. Asta era imaginea orașului Lipova, perla de altă dată a Văii Mureșului.

În primărie, bugetul era secătuit, existau datorii imense, probleme cu anumite multe contracte, nereguli sesizate de Curtea de Conturi.

Vă spun sincer, nici n-am știut de unde să încep. Dar cu ajutorul bunului Dumnezeu, am început să urnim căruța din drum.

Am început cu rețelele de apă și canalizare, care s-au finalizat în 2016, în Lipova. Am continuat cu asfaltarea străzilor, în cadrul unor proiecte europene și guvernamentale, care însumau zeci de milioane de lei.

Au fost opt ani de investiții fără precedent în Lipova, în infrastructură. Zeci de străzi de pământ, fără apă, fără canalizare, astăzi, au toate utilitățile, există asfalt, șanțuri, podețe, rigole.

Am reușit în acești 8 ani să realizăm un spital nou la Lipova, cu o investiție în valoare de 5 milioane de euro, o investiție pentru sănătatea cetățenilor din Lipova și de pe Valea Mureșului.

Am modernizat stadionul, am reabilitat o serie de clădiri importante ale Lipovei, unde astăzi funcționează Centrul Recreativ, Casa de Cultură, Centrul de Informare Turistică, Casa Mortuara.

Am demarat o serie de alte proiecte care sunt în derulare, cum e reabilitarea școlii din Radna, reabilitarea Podului vechi, amenajarea fostei piețe agroalimentare.

Să nu uităm de un proiect foarte important, în valoare de 5 milioane de euro, din fonduri europene, care vizează restaurarea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului“.

Închei cu cel mai important proiect pentru Lipova, și anume introducerea unei noi utilități și anume gazul, pentru care am avut nenumărate drumuri la sediul TRANSGAZ la Mediaș, și care e în faza avansată.

Și putem continua, pentru că sunt foarte multe investiții finalizate sau în curs de execuție”, spune Mircea Jichici, primarul Lipovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.