Mircea Lucescu revine în fotbal la vârsta de 74 de ani

0
416

Mircea Lucescu a confirmat că va reveni în fotbal şi că a ajuns la o înţelegere cu un club din străinătate. Antrenorul în vârstă de 74 de ani ar urma să ocupe funcţia de director tehnic la Beşiktaş. Mircea Lucescu este liber de contract încă de acum un an, când
s-a despărţit de Naţionala Turciei. De atunci, a tot purtat discuţii pentru a reveni în fotbal, dar nu a ajuns la niciun acord. Situaţia lui Mircea Lucescu este însă pe cale să se schimbe. „Il” Luce a confirmat că a ajuns la un acord cu cei din conducerea lui Beşiktaş, echipă pe care a pregătit-o în perioada iulie 2002 – mai 2004 şi alături de care a luat titlul în Turcia: „Da, probabil că mă întorc în fotbal. O voi ajuta pe Beşiktaş ca şi consul­tant, ca director tehnic. O să am o întâlnire cu preşedintele Ahmet Nur Cebi. După aceea, vom vedea dacă accept”, a declarat Mircea Lucescu, citat de sporx.com.
De această dată, Mircea Lucescu nu va trece pe banca „vulturilor”. Cel mai titrat antrenor român va ocupa funcţia de director tehnic şi va avea responsabilităţi extinse în ceea ce priveşte politica de transferuri. Lucescu ar urma să fie responsabil şi cu restructurarea lotului, dar şi cu identificarea de noi ţinte pentru fosta campioană a Turciei.
Cel care insistă pentru aducerea lui Mircea Lucescu este preşedintele Ahmet Nur Cebi, un personaj important în fotbalul turc. Acesta vrea să profite de experienţa pe care Mircea Lucescu a avut-o la naţionala Turciei, când şi-a făcut o listă cu peste 100 de tineri jucători turci, care ar avea potenţialul să joace pentru prima reprezentativă.
De altfel, cei de la sporx.com scriu că Mircea Lucescu şi-a întocmit deja o listă cu tineri jucători turci şi străini pe care i-ar putea aduce la Beşiktaş. Antrenorul român este cunoscut pentru talentul său de a descoperi, creşte şi lansa jucători cu potenţial foarte ridicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.