Mircea Radu, un om celebru de televiziune român, a făcut o vizită în Arad, de unde a rămas numai cu amintiri frumoase și impresii bune. Aradul nostru a fost „scăldat” în vorbe calde și, cu siguranță, rămâne a fi orașul celor mai frumoase amintiri: „Azi, o săptămână de la vizita în Arad. Oraș de care mă leagă prietenii definitive, gustul fin și sec de Cadarcă, și imaginea unui amurg cu Mureșul care curgea leneș, ca un șarpe sătul și imens, pe sub un pod de metal verzui. E orașul unor amintiri memorabile.”

Absolvent al Facultății de Inginerie a Instalațiilor din București, Radu a fost mereu pasionat de televiziune și radio, motiv pentru care a ales să urmeze o carieră în acest domeniu.

Încă din anii ’90, a început să lucreze ca prezentator și reporter, urmând cursuri de formare profesională la Missouri School of Journalism și la BBC School of Journalism.

Cariera în TV și-a început-o ca prezentator al știrilor la TVR, dar celebritatea a venit în anul 2000, când a început să prezinte la Antena 1 emisiunea „Din dragoste”, în care ajuta oamenii să-și exprime sentimentele pentru persoanele pe care le iubesc. Emisiunea a avut un succes uriaș la public, fiind difuzată până în anul 2009.

În 2010, Radu a revenit la TVR pentru a realiza emisiunea „ÎnTrecerea Anilor”. Ulterior, s-a întors la pupitrul știrilor, la postul public de televiziune.

Astăzi, Mircea Radu realizează la TVR emisiunea „Down The Road” și este șef al comunicării în TVR și consilier al șefei Doina Gradea.

Recomandările redacției