rednicPreşedintele clubului Standard Liege, Roland Duchâtelet, care a decis să nu-l mai păstreze în funcţie pe antrenorul Mircea Rednic, i-a reproşat acestuia transferurile făcute în perioada de mercato, în special cele ale românilor George Ţucu­dean şi Adrian Cristea, anunţă presa belgiană.
„Te poţi despărţi de un antrenor cu rezultate bune? Da, Anderlecht a făcut acest lucru cu Jacobs şi încă sunt campioni. Când un antrenor îşi dă seama că nu a făcut alegeri bune, trebuie să accepte, nu să încerce să demonstreze contrariul. Cu Anderlecht (n.r. – la eşecul cu 0-2 din 5 mai), când l-a trimis în teren pe Cristea, ceva s-a rupt…”, a spus Duchâtelet, care şi-a exprimat regretul că Rednic nu a folosit mai mult jucătorii aduşi de preşe­dinte, cum ar fi Ono şi Reza.
La meciul cu Anderlecht din 5 mai, George Ţucudean a fost rezervă, iar Adrian Cristea a intrat pe teren în minutul 64. Tehnicianul Mircea Rednic nu va mai antrena echipa belgiană Standard Liege din sezonul viitor. Mircea Rednic a avut o întâlnire, luni, cu preşedintele clubului, Roland Duchatelet: „Am plecat după cinci minute, deoarece am înţeles că nu-mi va prelungi contractul. Sunt foarte dezamăgit pentru că eu vroiam să rămân. Este o decizie pe care o văd ca o lipsă de respect după munca pe care am depus-o. Voi susţine mâine (n.r. – marţi) o conferinţă de presă”.
Rednic, în vârstă de 51 de ani, a preluat gruparea belgiană în octombrie 2012, după demiterea lui Ron Jans, şi a reuşit să califice echipa în Liga Europa. Tehnicianul român avea contract valabil până la finalul acestui sezon. Rednic pleacă de la Standard după ce, duminică, a învins La Gantoise, scor 7-0.

Recomandările redacției