Mirel Rădoi explică de ce nu i-a convocat pe Man, Keșeru și Mitriță

0
328

Selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi, a susținut o conferință de presă în care a explicat motivul pentru care nu a chemat la prima reprezentativă jucători precum Dennis Man, Cristi Manea, Răzvan Marin, Claudiu Keșeru și Alexandru Mitriță.
Rădoi a explicat și situația lui Mario Camora, portughezul de la CFR Cluj pe care FRF vrea să-l naturalizeze
Selecționerul echipei naţionale a explicat de ce nu i-a convocat pe Dennis Man, Claudiu Keșeru și Alexandru Mitriță.
„Nu este vorba că nu e pregătit acum. El e un jucător care s-a devotat echipei U21, s-a accidentat pentru echipă. Pentru prima partidă luăm un sistem de joc în care extremele nu intră în calcul și s-ar fi putut întâmpla ca Dennis Man să fie prezent, să nu joace la noi, iar echipa U21 va avea de pierdut. El e liderul Naționalei U21 și trebuie să aibă continuitate. Asta nu înseamnă că nu o să fie convocat pe viitor. Sunt sigur că va avea o evoluție bună alături de Adi Mutu.”
Legat de Cristi Manea, selecționerul a decis să nu îl convoace din cauză că acesta nu are o echipă.
„A fost alături de noi, l-am antrenat, dar i-am zis că asta nu înseamnă că îl voi convoca. I-am zis și lui că nu o să îl convoc dacă nu are echipă. I-am transmis că trebuie să își găsească o echipă în care să joace. E important pentru el să joace și mai puțin aspectul financiar.”
Mirel Rădoi a negociat cu Răzvan Marin, ca acesta să se pregătească împreună cu echipa, deoarece există posibilitatea de a ajunge la o echipă la care nu va cunoaște strategia.
„Este o veste bună pentru el și pentru echipa națională. Am vorbit cu el și am ajuns la un acord să se pregătească cu echipa de club. Exista posibilitatea ca să ajungă la o echipă la care nu știe strategia clubului și a antrenorului.”
Mario Camora nu a îndeplinit toate condițiile din punct de vedere juridic, dar acesta se antrenează intens. „În momentul de față vorbim de o calificare la un campionat european. Camora nu a putut fi prezent pentru că juridic nu a îndeplinit toate condițiile. Cei care vorbesc nu știu cum se antrenează Camora și nu au rapoartele lui. Vârsta nu contează.”
…despre Claudiu Keșeru: „Keșeru a avut probleme cu accidentarea, apoi coronavirus, și am vorbit cu preparatorul meu și a zis că este riscul prea mare pentru el și echipa națională. Se putea accidenta. Glumind… Probabil înjurăturile acelea s-au îndreptat către mine sau antrenorul lui. Eu nu aș avea probleme să înjure după fiecare gol înscris pentru naționala României.”
…despre Alexandru Mitriță: „La Mitriță e foarte simplu. Am căzut de acord cu el și clubul… echipa lui pierdea două partide pe 2 și 6. Risca să nu evolueze nici pe 12. Dacă apelam la serviciile lui intra în carantină 14 zile. Am decis că e mai important viitorul. În cazul unei accidentări se poate întâmpla ca Alex Mitriță să iasă din calcule pentru meciul cu Islanda.”
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.