Rezultatul de egalitate obținut de „Bătrâna Doamnă” la Râmnicu Vâlcea i se datorează în mare măsură portarului său. Bogdan Miron a avut trei-patru intervenții decisive, cea mai importantă dintre ele venind în minutul 37 la penalty-ul executat de Staicu.
Al doilea marcator al seriei de Vest a ligii secunde a tras destul de bine, pe colț, dar goalkeeperul de 25 de ani s-a întins și a respins balonul de la semi-înălțime. „Am avut un moment de intuiție. Mi-am pus în cap să sar în stânga indiferent de mișcarea adversarului. Nu am mai șovăit ca la Tărlungeni, când am primit gol, am ales un colț și am crezut în mine. Unii spun că penalty-urile se ratează, dar câteodată mai contează și inspirația portarilor. Execuția lui Staicu a fost destul de bună, după meci am înțeles că e la primul penalty ratat. Pentru orice există un început, mă bucur că am fost eu cel care i-a stricat seria și am contribuit la un rezultat pozitiv pentru echipa mea”, ne-a mărturisit Miron.
Acesta nu consideră că parada sa a salvat neapărat un punct pentru UTA. „Era încă devreme, co­legii mei mai aveau la dispo­ziție o oră de joc să întoarcă soarta meciului. Dacă luam gol atunci poate altfel ar fi decurs lucrurile. Până la urmă, mi-am făcut doar treaba. Mă antrenez zilnic pentru a fi cât mai în formă și a închide pe cât posibil poarta în fața echipelor adverse”, a adăugat portarul sosit liber de contract de la Sebiș în această vară.
Echipa fanion a Aradului a terminat anul cu 33 de puncte în clasament și ocupă ultima poziție a podiumului. „Întotdeauna e loc și de mai bine, dar eu cred că am făcut o primă parte de sezon destul de bună. Am muncit mult, ne-am bătut pentru fiecare punct, am demonstrat că avem potențial și UTA trebuie res­pectată. Pe primul loc era oricum foarte greu să terminăm, trebuia să câștigăm cu 5-0 la Râmnicu Vâlcea, ceea ce era foarte greu să se întâmple. Dar, după o meritată vacanță, ne întoarcem din nou la
treabă, sperând să fim și mai
puternici în retur”, a mai afirmat numărul unu utist.
Miron a încasat 16 goluri în prima jumătate a anului în „alb-roșu” și a apărat un penalty după aproape doi ani de zile. O făcuse în 2013 în tricoul Olimpiei Satu Mare într-un meci de la Oradea.

Recomandările redacției