Duminică, într-o zi frumoasă de vară, Parcul Eminescu a fost gazda celei de-a doua ediţii a cursei cu obstacole Red Run, manifestare care  îi încurajează pe oameni, tineri şi vârstinici, să fie activi şi să iubească sportul. Activitatea a fost organizată de Poliţia Locală Arad în parteneriat cu Centrul Judeţean de Voluntariat Arad. La ediţia din acest an, în diferitele probe ale concursului, s-au înscris aproape 500 de concurenţi din Timişoara, Cluj, Bihor, Bucureşti, ba chiar şi din Ungaria, ceea ce a transformat competiţia în acţiune sportivă internaţională!

Ediţia din acest an a avut cinci probe, astfel că atât cei mari cât şi cei mici au avut şansa de a-şi demonstra abilităţile sportive.

Competiţia a debutat cu proba de 13 km (iron run), fiind urmată de proba de 6,5 km (hard), cea de 5 km (power), cea de 2,5 km (kids), ultima probă fiind cea de 1,5 km (family). ,,Concurenţii vor avea de coborât pe frânghii, de trecut peste cauciucuri, de căţarat pe garduri. Vor fi peste 40 de obstacolea anunţat Glad Varga, preşedintele Centrului Judeţean de Voluntariat.

La finalul competiţiei toţi erau bucuroşi, puţin obosiţi (poate chiar mai mult), murdari (s-a trecut printr-o groapă cu noroi – aşa au vrut organizatorii, iar competitorii s-au supus), dar pe feţele tuturor se citea fericirea. Iată ce ne-a declarat un grup de tineri venit tocmai din Timişoara, care a participat la proba de 6,5 km pe echipe: ,,A fost o cursă provocatoare. Este prima mea participare. Anul trecut au fost câţiva prieteni – şi ei mi-au spus că este ceva frumos şi deosebit de alergarea simplă, iar mie îmi plac provocările şi de aceea sunt aici. Am participat în echipă şi ne-am ajutat unii pe alţii, dar şi pe ceilalţi concurenţi care erau langă noi, la obstacole, spune Călin. „Cursa a fost frumoasă, interesantă, obstacolele au fost diverse, mult noroi la sfârşit, însă cu siguranţă nu va fi ultima dată când particip, afirmă Gabriel. Deosebit, Darius ne-am mărturisit că proba a fost cam grea, însă nu regretă nimic: Este a doua oară când particip, dar tot julit şi accidentat sunt. Foarte interesante obstacole, chiar atractive… şi grea proba pentru noi care de obicei alergăm cât de cât 6,5 kilometri. De obicei nu e o probă chiar atât de lungă, dar astăzi am fost extenuaţi, mai ales de dealurile pe care le-am avut de coborât, apoi de urcat… A fost foarte greu”.

Toţi participanţii au primit medalii, iar câştigătorii au primit diplome, medalii şi o mică atenţie, în funcţie de locul ocupat.

Alexandra Drăguşanu

 

Recomandările redacției