Misiune internațională în Croația. Echipajele înnoptează la Arad, iar mâine vor ajunge la destinație

0
508

Croația e măcinată de cutremure, care se țin lanț și au o magnitudine mare, prin urmare forțe din mai multe țări sunt dislocate pentru a veni în sprijinul celor afectați. Ieri, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Croația pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere că regiunea orașului Petrinja a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 6.2 pe scara Richter, la ora locală 12:19 (13:19 ora României).

Ca urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență, cu titlu gratuit, pentru autoritățile croate.

Delegația României participantă la misiune va fi formată din reprezentanți ai Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (21 persoane) și ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (8 persoane).

Transportul se va asigura în perioada 30.12.2020 – 04.01.2021, cu mijloace auto aparținând IGSU și ANRSPS, iar ajutorul umanitar va consta în bunuri de primă necesitate, respectiv: 14 containere de locuit; 50 corturi; 100 paturi; 100 saltele; 200 saci de dormit.

Convoiul se va deplasa în data de 31.12.2020 pe ruta Arad-Budapesta-Zagreb, sosire estimativă în punctul de frontieră Letenye-Zelengaj (Ungaria/Croația), aproximativ ora 11.00.

Convoiul va ajunge la Arad în această noapte. Tehnica va fi cazarmată prin grija ISU, două microbuze și opt camioane. Cei 29 de membrii ai echipei vor fi cazați în Arad. Mâine dimineață în jurul orei 08.00 vor începe deplasarea spre PCTF Nădlac II.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.