Misiuni ale jandarmilor: au fost confiscate unelte de pescuit, ţigări, armament şi muniţie

0
182

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au fost angrenate, în perioada 20 – 24.01.2017, în misiuni care au avut drept scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, cu o medie zilnică de 120 jandarmi, atât pentru misiunile de ordine publică cât și pentru cele de pază și protecție instituțională.  Astfel, jandarmii au constatat fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și fapte de comerț ilicit. Pentru aceste contravenții, au fost aplicate 35 sancțiuni în valoare totală de 12.450 lei. Jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală în cazul a opt infracțiuni, constatate independent și în cooperare cu poliția.

Traficant de ţigări depistat în Piaţa Mihai Viteazu

Pe timpul unei acțiuni desfășurate în zona Pieței Mihai Viteazul din municipiu, un echipaj de jandarmi a depistat un bărbat în vârstă de 49 de ani, cu domiciliul în municipiul Arad, care oferea spre comercializare, pachete cu țigări de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător. În acest caz au fost întocmite actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de contrabandă, colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, conform prevederilor Codului Vamal al României.

A spart geamul unui restaurant

Unei alte persoane, jandarmii i-au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de ,,distrugerea”, deoarece bărbatului, aflându-se  în stare vădită de ebrietate, i-a fost refuzat accesul într-un restaurant situat pe DN 7 din județul Arad, motiv pentru care a spart cu pumnul, geamul ușii de acces în local.

Cu unelte interzise la pescuit

Sâmbătă, 21 ianuarie, în jurul orei 18.00, jandarmii au depistat pe albia râului Mureș două persoane  care aveau asupra lor unelte interzise deținerii și folosirii neautorizate, respectiv trei setci. Cele două persoane au fost depistate pe malul stâng al râului Mureș, în zona localității Ostrov din județul Arad. Având în vedere că  ,, producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial“  constituie infracțiune, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, au fost întocmite  actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.  Uneltele găsite au fost ridicate în vederea confiscării, până la finalizarea cercetărilor.

Armament şi muniţie ridicate de jandarmi

Tot în aceeași zi, un alt echipaj de jandarmi, din cadrul Grupei de Jandarmi Supraveghere și Intervenție Săvîrșin,  l-au depistat pe  B. Traian, de 70 de ani, domiciliat în comuna Bata, județul Arad, deplasându-se cu un autoturism pe un drum agricol dintre localitățile Ostrov și Bulci din jud. Arad și care, la vederea forțelor de ordine, a încercat să fugă. Jandarmii au trecut la interceptarea persoanei în cauză, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că septuagenarul avea asupra sa o pușcă de vânătoare și muniția aferentă. Având în vedere că ,,Deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept“ și   ,,tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respective“  constituie infracțiuni prevăzute în Codul Penal și Legea 407 din 2006,  jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.  Armamentul și muniția au fost ridicate și predate organelor de drept până la finalizarea cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.