În această perioadă, în vederea creşterii gradului de siguranţă la frontiera de vest a României, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea acţionează în comun cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Arad şi Bihor şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Timiş, în baza unui plan comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului.

Astfel, efectivele care îşi desfăşoară în mod curent activitatea în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea sunt sprijinite de dispozitive comune, formate din poliţişti de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea şi  jandarmi, care acţionează zilnic în misiuni de supraveghere a frontierei terestre la graniţa cu Ungaria.

„Aceste acţiuni au ca scop asigurarea ordinii publice şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, în mod special a migraţiei ilegale, echipajele mixte fiind dotate cu echipamente de ultimă generaţie şi autospeciale cu sistem de termoviziune”, a declarat agent şef ajdunct de poliţie Claudia Biriş, ofiţer de presă în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad. Astfel de acţiuni de cooperare inter-instituţională se desfăşoară şi în alte zone aflate în competenţa Poliţiei de Frontieră Române, la frontierele de nord, de sud şi de sud-vest, contribuind astfel la supravegherea sporita a frontierei de stat si implicit la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

frontiera

Recomandările redacției