Misiunile de stingere a incendiului din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, din judeţul Caraş-Severin, au fost reluate duminică, un elicopter aruncând apă peste suprafaţa afectată, conform Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, elicopterul de la Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor a reluat, duminică dimineaţa, misiunile de aruncare cu apă în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, unde a izbucnit un incendiu, sâmbătă. “În urma recunoaşterii efectuate din aer, s-a constatat că în Parcul Naţional Domogled încă mai fumegă. Ieri (n.r. sâmbătă) era afectată o suprafaţă de 1.000 de metri. În această dimineaţă încă nu s-a făcut o estimare, dar s-a constatat că încă mai fumegă, dar nu pe o suprafaţă atât de mare. Incendiul a izbucnit într-o pădure în care sunt mai multe specii de arbori, printre care şi pin negru de Banat. Se poate interveni doar din aer”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Caraş-Severin, Elena Tarla.

Incendiul a izbucnit, sâmbătă, în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, din judeţul Caraş-Severin, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri. Acesta se manifestă într-o zonă cu teren accidentat, stâncos, unde nu este posibil accesul forţelor de intervenţie, motiv pentru care a fost solicitat un elicopter. Sâmbătă, elicopterul a efectuat 21 de aruncări cu apă.

Recomandările redacției