După toate previziunile, sâmbătă, între orele 13 și 15, se anun­ță peste 40 de grade Celsius la ni­velul gazonului sintetic din Aradul Nou. Condițiile vor fi cu adevărat inumane pentru fotbaliștii celor de la UTA și Farul Constanța și asta fără a lua în calcul imperfecțiunile su­prafeței „artificialului” despre care am tot vorbit în ultima lună de zile.

Dar, însuși Ionuț Popa, cel mai aprig contestatar al gazonului de pe „Motorul” nu mai dorește să marșeze pe acest subiect. „Ne-am antrenat săptămâna asta pe noul gazon, e adevărat că trebuie să ai și ghetele potrivite pentru a te descurca cum trebuie. Altfel, știm cu toți că atât căldura de jos cât și cea de sus atacă jucătorul. Plus cauciucul împrăștiat, ce mi se pare că este peste limitele normale. Dar, mi-am spus deja părerea des­pre teren, nu vreau să mă repet pentru că vor spune oamenii că asta e singura mea problemă. Este cum este, asta e situația. Ne-am antrenat pe el în această săptămână, vom juca pe el sâmbătă și vom încerca să câștigăm. Antrenându-ne pe acest teren, știm deja că mingea va merge mai încet, dar trebuie să ne acomodăm cu asta. Jucătorii sunt aproape distruși după un antrenament de 90 de minute pe sintetic la această căldură, dar acestea sunt condițiile și trebuie să ne conformăm. Sper ca oamenii care vin la stadion să înteleagă că ne dorim cu toții același lucru. Meciul de sâmbătă va fi important pentru toată lumea, fie că vorbim de jucători, antrenori sau suporteri, pentru că echipa revine acasă după foarte mult timp și va evolua pe un teren nou”, a punctat antre­norul „roș-albilor”, care – totuși – a dat detalii despre Sâmbătă: un impediment mare va fi terenul, pentru că mingea va merge mai încet, dar trebuie să ne acomodăm cu asta.

Jucătorii sunt aproape distruși după un antrenament de 90 de minute pe sintetic la această căldură, dar acestea sunt condițiile și trebuie să ne conformăm. Spe­răm ca oamenii care vin la stadion să înteleagă că ne dorim cu toții același lucru.

Despre inconvenientul „sinte­ticului” și temperaturilor caniculare a vorbit și Ion Barbu în conferința de presă de azi. „Va fi o partida grea, având în vedere deplasa­rea lungă și terenul sintetic pe care se dispută întâlnirea, dar sperăm să evoluăm la fel de bine că în prima rundă. Ora 13. nu mi se pare una potrivită, dar trebuie să ne conformăm. Şan­sele sunt egale”, a punctat antre­norul „marinarilor” pentru ziuaconstanta.ro.

Chiar dacă, într-adevăr, ora și condițiile meteo nu vor fi cele mai potrivite sâmbătă, conducerea gru­pării fanion a Aradului așteaptă cât mai multă lume alături de favoriți. „În acest an vrem să aducem cât mai mulți copii pe stadion. În acest sens, accesul copiilor până în 10 ani este gratuit, iar pentru elevi biletul costă 5 lei. Altfel, până acum s-au vândut peste 400 de abonamente, față de cele sub 300, câte fuseseră anul trecut la Șiria. ne bucurăm pentru interesul tot mai ridicat al susținătorilor noștri”, a mențio­nat directorul general al UTA-ei, Codru Grădinariu.

Recomandările redacției