Situația financiară la UTA nu este una extraordinară, cauzele fiind multiple. Oamenii de afaceri nu se implică la club, iar Primăria, deși acordă an de an aproximativ 1 mili­on de euro, din acesta nu se pot acoperi salariile, un element crucial în viața echipei. De asemenea, clubul a fost nevoit să stingă mai multe litigii cu jucători plecați în vară sau chiar din sezonul trecut, astăzi fiind data limită pentru doi dintre ei, Ciucă și Jorza.
Banii de la Primărie nu pot fi folosiți însă nici pentru astfel de cheltuieli, dar conducerea clubului a făcut un efort și a achitat cele aproximativ 430 de milioane vechi pentru a evita alte amenzi și mai ales depunctarea. Dar, asta a însemnat că primele rămase de încasat pe luna septembrie de actualii componenți ai lotului nu s-au mai putut. E vorba despre 800 de lei de titular, dar asta după sancțiunile date pentru înfrângerile cu Snagov și Balotești.
Antrenorul Ionuț Popa a deplâns din nou această situație, făcând o comparație cu fosta sa echipă, ACS Poli. Acolo lucrurile stăteau, însă, exact invers, banii publici lipseau de la club, dar aportul privaților era important. „La Timișoara, Primăria nu a mai dat bani de 3 ani, dar erau oameni privați care făceau acest lucru. Nu primeai 5-6 luni salariu, dar, după acea perioadă primeai toți banii restanți. Nu înțeleg cum în alte orașe sunt bani și se poate, în timp ce în vestul țării administrația locală nu poate susține sportul. Un club ca UTA, care vrea să ajungă în prima ligă cât mai repede, iar eu sunt prima persoană care își dorește acest lucru, ar trebui să aibă un nutriționist, un preparator fizic, un psiholog. Ne-a plecat un maseur, am rămas doar cu unul singur, e posibil să plece și Dan Țapoș, caz în care rămân fără antrenor de portari. Situația este una grea, sunt multe probleme la club, dar paradoxal noi tot vrem să facem echipă și să scoatem rezultate”, a recunoscut „Mister”.
În momentul când a revenit la UTA, Popa spera să miște lucrurile și la nivelul finanțării private, dar acest nu s-a întâmplat. Cu toate acestea, a rămas la echipă pentru a încerca să construiască un lot competitiv. „Când am venit în martie aveam două variante de finanțare. Un irakian care dorea să investească în fotbalul românesc, de la echipa unde a antrenat și Dorinel Munteanu și belgienii lui Marius Stan, opțiune în care eu credeam că se va concretiza. Dar eu mai cred că și Marius Țucudean, care este fost fotbalist și un mare utist, ar putea veni aproape de echipă și sunt convins că o va face la un moment dat. Dar nu le poți spune celor cu bani să vină doar pentru că e Ionuț Popa la echipă. S-au făcut niște pași mici și anume faptul că jucăm în Arad, echipa are o casă, iar pe jucători încercăm să îi convingem să rămână pentru a ajuta la creșterea acestei echipe. Vrem să aibă încredere în noi că vom face ceva din campionatul viitor. Nici anul acesta nu ne lăsăm, vrem să câștigăm fiecare meci, dar uite că nu se poate” a adăugat „principalul” Bătrânei Doamne.
Într-adevăr, Dan Țapoș este tot mai decis să o părăsească din nou pe UTA din pricina restanțelor bănești. O mai făcuse și în urmă cu câțiva ani, iar Popa se arată îngrijorat: „Ce ne facem dacă îl pierdem pe Țapoș, cine va antrena portarii echipei”.

Recomandările redacției