de Voicu Sida 

Pe lângă faptul că oamenii sunt constrânși să cultive suprafețe mici, de cartofi, porumb, grâu și ovăz, se trezesc că muncesc degeaba, toată munca lor fiind distrusă. Toate culturile sunt distruse de mistreți, în special primăvara și toamna.

În toată comuna Vârfurile, agricultorii se plâng că le sunt distruse suprafețele de cartofi și mai ales porumbul. Mistreții au luat la rând toate boabele, suprafața rămânând goală.

Deși am atras atenția unei persoane cu putere de decizie asupra celor petrecute cu culturile oamenilor, nu am fost luat în seamă. Problema este alta: „După ce porumbul dă în lapte, proprietarilor de teren le este frică să își păzească porumbul, pentru că s-ar putea să cadă victimă unui așa zis vânător“, atrăgea atenția un cetățean rămas cu suprafața distrusă de mistreți.

Mai lansează niște mesaje așa zișii vânători, că nu au voie să folosească mijloace de intimidare a vânatului, zgomotoase, petarde și altele. Probabil ar trebui ca oamenii să meargă în urma lor ca ciobanii la oi.

Iată ce ne spune un proprietar de teren: „Vânătorii nu au ce căuta să ne calce proprietatea fără acordul nostru. Ar fi bine ca persoanele în măsură să ne rezolve problemele să nu își bată joc de munca noastră. Plătim muncile agricole din sudoarea noastră, din palmele noastre bătătorite de atâta greu, banii îi facem cu greu și nu ne putem uita nepăsători cum sălbăticiunile ne distrug munca“.

Voicu Sida

 

Recomandările redacției