Mitingul împotriva exploatării gazelor de șist a ajuns la Sâmbăteni și Păuliș

1
210

sistPrimul miting de ieri pentru sănătate și viață a avut loc la ora 14:00, la Căminul Cultural din Sâmbăteni, unde au participat peste 80 de persoane. La această întalnire au participat Andrei Moț, președintele comitetului de organizare, ing. dr. Dimitrie Muscă, președintele Combinatului Agroindustrial Curtici, primarii din Curtici, Păuliș și pastorul adunării penticostale din Sâmbăteni și locuitori din satele aparținătoare Barațca și Cladova. După întâlnirea cu cetățenii de la Căminul Cultural, s-a pornit într-un marș pentru sănătate și viață spre Primăria Comunei Sâmbăteni.
Al doilea miting a avut loc la ora 16:00, la Căminul Cultural din Păuliș. La această întâlnire au fost prezente peste 100 de persoane. Aici au participat Andrei Moț, președintele comitetului de organizare, ing. dr. Dimitrie Muscă, președintele Combinatului Agroindustrial Curtici, primarii din Păuliș și Curtici, viceprimarul din Păuliș și preoții Bisericii Ortodoxe din Păuliș și Ususău. „Trebuie să fim uniți, să luptăm pentru ceea ce a mai rămas din țara noastră: demnitatea, responsabilitatea, memoria străbunilor și pământul lăsat nouă moștenire, pământul dat cu lacrimi și sânge. Trebuie să fim români adevărați și să luptăm cu adevărat pentru România. Proprietatea este sfântă, este garantată de constituție, sunt terenurile noastre și voi nu aveți dreptul să puneți piciorul pe ele. Aici nu se forează! ! !“, a spus Petru Nicoară, primarul comunei Păuliș.
După acest eveniment toți cei prezenți împreună cu cetățenii au pornit într-un „marș pentru sănătate și viață“ spre primăria comunei. La această întâlnire au mai participat și cei de la Centrul pentru studii și Inițiativă Civică Arad și Ioan Cuzman, fostul șef al SIF Banat – Crișana.
„Am legat data de 6 aprilie de împlinirea a 600 de ani de la Războiul ţărănesc condus de Gheorghe Doja, care a murit apărând pământul României de astăzi. Războiul ţărănesc a izbucnit în Harghita şi Covasna de astăzi. Eroii noştri- Moţu’ Iancu; Horia, Cloşca şi Crişan; elevii Şcolii de subofiţeri de la Radna, morţi la Păuliş; Gheorghe Doja; Sava Brancovici; Sofronie de la Cioara; eroii morţi în 1989 şi mulţi alţii- ne-au lăsat acest pământ curat, udat cu sângele jertfei lor, iar astăzi, noi trebuie să îl păstrăm cu sfinţenie. Arădeni, fiţi alături de noi la mitingul Glasul Pământului din 6 aprilie 2014, de la ora 15, pentru a ne apăra dreptul la sănătate şi viaţă! În România vrem să facem agricultură, vrem aer şi apă curate, nu vrem să creştem cămile, nu vrem cutremure, nu vrem explozii, nu vrem pământuri şi ape otrăvite. Dumnezeu să ne ajute!“, a declarat Andrei Moț, președintele comitetului de organizare.

1 COMENTARIU

  1. Bravo tzaranoii mei! Aratati ca vi s ardeleni adevarati ca Horia si ceilalti hotzoi ai lui Avramut… Ce treaba aveti voi ba agramatilor cu gazele? Dom premar esti bestial cu fata ta de communist si cum il sugi pe agronom cu miscarile tale. Cum ai reusit sa furi paminturile saracilor si acum cica le iei apararea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.