sistUrmătoarea întâlnire cu cetăţenii pe tema gazelor de şist va avea loc în această duminică, de la ora 16.30,  la Sântana. La întâlnirea care va avea loc la sala de sport a Liceului „Sfânta Ana”(dacă plouă) sau pe terenul de sport (dacă vremea va fi plăcută) vor participa primari ai tuturor localităţilor din perimetrul EX-6, Dimitrie Muscă, director CAI Curtici, precum şi mai mulţi preoţi. Aşa cum ne-am obişnuit, participanţii vor porni de acolo într-un miting „pentru apărarea vieţii şi sănătăţii”, cum îl numesc organizatorii, spre Primărie.  „Aşteptăm locuitorii oraşului Sântana, locuitorii satului Caporal Alexa, locuitorii comunei Olari, dar şi locuitori din oraşele şi comunele învecinate. Îi aşteptăm pe toţi oamenii care încă simt şi respiră româneşte la Sântana.”, spune Andrei Moţ, preşedintele comitetului de organizare. Acesta susţine că, până în prezent, au fost centralizate peste 7700 de semnături împotriva explorării şi exploatării gazelor de şist, fără cele de pe listele din Şofronea, Dorobanţi şi Iratoşu. Semnături se vor aduna, mai târziu, din municipiul Arad, dar şi din celelalte judeţe ale ţării.

Organizatorul susţine că, după mitingul de la Macea, Tibor Benkő, Authority Manager la Panfora Oil & Gas S.R.L, şi Elena Drug, Coordonator de Permise & Avize la Prospecţiuni, i-au vizitat pe primarii localităţilor Iratoşu, Papp Attila, şi Curtici, Nicolae Aniţei. Benkő ar încerca să-i disuadeze pe primarii din zonă, insistând că prospecţiunile nu vizează nicidecum identificarea gazelor de şist, ci doar resursele aşa-zis convenţionale, adică ţiţeiul şi gazele naturale.

Reamintim cititorilor că mitinguri similare au avut loc săptămânile trecute la Curtici şi Macea, urmând ca acestea să se desfăşoare şi în celelalte localităţi din perimetrul EX-6, dar şi în municipiul Arad. De asemenea, comunitatea română din Austria, s-a angajat să organizeze demonstraţii săptămânale, concomitente cu cele din judeţul Arad, în semn de solidaritate.

Precizăm că următorul miting organizat de Andrei Moţ va avea loc, cel mai probabil, pe 2 martie, la Şimand.

 

Recomandările redacției