craiovaAutorităţile locale din Craiova au evacuat, joi dimineaţă, gruparea Universitatea Craiova patronată de Adrian Mititelu de la Stadionul Ion Oblemenco, sub supravegherea poliţiei.
Adrian Mititelu a fost prezent la stadion însă nu a putut împiedica acţiunea de evacuare.
„Este o acţiune abuzivă. Eu eram în litigiu şi nu puteam fi evacuat. Eu am făcut atâtea pentru acest stadion. Voi continua să mă lupt pentru dreptate. Voi ajunge de jos, din liga a IV-a, şi voi redeveni puternic, chiar dacă va trebui să ajung în pribegie”, a declarat Adrian Mititelu, informează digisport.ro.
Primăria Craiova şi-a retras sprijinul acordat lui Mititelu pentru că acesta nu a reuşit să înscrie echipa în Liga a II-a şi autorităţile locale susţin acum un proiect de crearea a unei echipe de fotbal în cadrul clubului sportiv CS Universitatea Craiova.
Fostul internaţional Rodion Cămătaru a declarat, joi, la Sport.ro, că bazele unei asocieri între primărie şi CS Universitatea Craiova au fost stabilite în cadrul unei întâlniri care a avut loc miercuri, noua echipă urmând să fie finanţată de un om de afaceri.
„Primăria va fi un partener, în sensul că va veni cu utilităţile şi cu stadionul, restul îl va susţine omul care va băga banii. Echipa se va numi CS Universitatea Craiova şi are tot palmaresul până în ‘90. Echipa va juca în Liga a II-a sută la sută”, a spus Cămătaru.
Întrebat cine este omul care va finanţa noul club, Cămătaru a răspuns: „O să apară cu declaraţii săptămâna viitoare, când se va anunţa proiectul”.
După excluderea grupării Universitatea Craiova, Adunarea genereală a FRF a oferit, anul trecut, câte un loc în Liga a II-a atât clubului condus de Mititelu, cât şi Primăriei Craiova. Însă Adrian Mititelu nu a găsit resursele financiare de a înscrie echipa sa în liga secundă.
La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că are informaţii că se „mişcă ceva” la Craiova. „Există viitor pentru Universitatea Craiova. Am văzut că se mişcă ceva cu domnul Stroe, cu Primăria, cu Pavel Badea, cu Mihai Rotaru (n.r. – om de afaceri, acţionar în cadrul SIF Moldova)… m-aş bucura ca Universitatea Craiova să se înscrie anul acesta în Liga a II-a, acolo unde are drept să participe. Nu avem nicio cerere de înscriere. Au timp până pe 15 iulie să se înscrie”, a spus oficialul federaţiei.

Recomandările redacției