Pentru prima oară în acest sezon, Șoimii Pâncota a rămas în joc până spre finalul partidei. Până sâmbătă, „alb-negrii” erau deja bătuți până la pauză, iar insuccesul cel mai scurt a fost 0-7 cu Sepsi Sfântu Gheorghe.
La Călărași, intrările în efectiv ale lui Dulap și Stavarache, dar și o formație gazdă destul de neinspirată la finalizare, aveau să țină scorul în proporții normale. „Deși gazdele au avut alte două-trei ocazii clare pe lângă gol, este clar că ne-am descurcat mult mai bine decât în etapele precedente. Ne-am apărat destul de bine, dar am și dezvoltat câteva atacuri bune și am avut și două-trei situații. Mă întreb doar ce s-ar fi întâmplat dacă la ultima fază din prima repriză, Stavarache ar fi căzut în duel cu un adversar și       s-ar fi dictat eliminare pentru fault din postură de ultim apărător. Dar, jucătorul nostru a continuat faza și a preferat un șut de la distanță”, a menționat Dumitru Mitu.
„Veteranul” Pâncotei, care are și atribuții de antrenor până la venirea lui Pasculi, a evoluat în premieră ca fundaș central. „E un post unde e nevoie de experiență și m-am sacrificat puțin. Colegii mei de pe fund m-au ajutat mult la dublaje, eu zic că ne-am făcut binișor
treaba în apărare. Dar, încă avem destule probleme de rezolvat, cum ar fi completarea lotului și efectuarea antrenamentelor pe terenuri mari. Dar, azi, chiar și fără antrenamente, cu doi-trei jucători în plus puteam emite pretenții la Călărași”, mai crede fostul mijlocaș al lui Panathinaikos  Atena.
Runda viitoare, la Șiria, sosește un adversar abordabil, pe care „șoimii” l-ar putea încurca dacă se pun la punct cu transferurile. „Tărlungeniul are prima șansă, dar sperăm să fim cât mai pregătiți sâmbăta viitoare. Îl alteptăm și pe Dorinel Popa, sper să-i legitimăm și pe cei doi-trei jucători străini și cred că se pune altfel problema. E foarte important să începem să marcăm și noi și apoi mai vedem”, a conchis Mitu.

Recomandările redacției