Mizerie şi porumbei morţi în Parcul Reconcilierii

4
1086

Am trecut, întâmplător, prin Parcul Reconcilierii şi m-am oprit să-mi odihnesc oasele bătrâne pe o bancă. La un moment dat, apare un cuplu, un domn şi o doamnă, care fac turul parcului, privesc statuia şi Arcul de Triumf şi îşi fac poze. Aşa au ajuns să facă o poză şi în faţa piscinei, plină cu apă îngrozitor de murdară, cu PET-uri şi porumbei morţi plutind deasupra. Cei doi erau turişti din Ungaria. Ne putem da seama cu ce impresie s-au întors acasă, ce au putut să vorbească despre puturoşii de români care nu sunt în stare să facă un pic de curăţenie într-un loc în care vin turişti! Nepăsarea administraţiei este de-a dreptul strigătoare la cer, chiar dacă parcul este în extindere, reabilitare sau ce naiba o fi, nu poţi să laşi aşa ceva într-un loc public. Dar, asta nu este totul. Am scris, în urmă cu ceva timp, la sesizarea unor cetăţeni, că inscripţiile de pe Arcul de Triumf nu pot fi citite, pentru că nimeni nu s-a obosit să folosească un pic de vopsea, pentru ca literele sculptate în marmură să fie vizibile. Nu s-a sinchisit nimeni de sesizări, de parcă ar fi vorba despre cine ştie ce costuri. Chiar nu răspunde nimeni pentru felul execrabil în care este marcat la Arad Centenarul Marii Uniri? Sunt mai importante şuşele şi chermezele, organizate pe bani publici, decât faptul că, de pildă, casa lui Cicio Pop este lăsată de izbelişte? Chiar nu se găsesc soluţii pentru ca aceasta să intre în Patrimoniul Aradului?

4 COMENTARII

  1. Cel mai important pentru o aniversare a centenarului ar fi ca orașul sa preia casele și locurile importante pentru acesta, în care sa facă evenimente culturale. Altfel e vorbărie goala, politicianistă.

  2. Sa se invredniceasca primăria sa cumpere casa lui Cicio-Pop și sa o folosească pentru cultura. Nu mai avem oameni de talia lui și ar trebui crescuți alții!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.