Moarte învăluită în mister la Centrul de Cazare a Străinilor din Arad

0
446

migrant
Un cetăţean străin, aflat în custodie publică la Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Arad, a fost găsit mort, în data de 2 ianuarie 2015, în camera în care era cazat.
La momentul constatării evenimentului, conform procedurilor, au fost sesizate autorităţile competente, la faţa locului deplasându-se poliţişti din cadrul IPJ Arad care au efectuat cercetarea locului faptei. „Corpul neînsufleţit a fost ridicat de către Serviciul de Medicină Legală Arad, în vederea stabilirii cauzelor decesului. Precizăm că persoana în cauză a fost luată în custodie publică, prin ordonanţa procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, şi cazat în centru în cursul lunii octombrie 2014, în vederea returnării de pe teritoriul României. Luarea în custodie publică este o măsură de restrângere temporară a libertăţii de mişcare pe teritoriul statului român, dispusă de magistrat împotriva străinului care nu a putut fi îndepărtat sub escortă în termenul prevăzut de lege, de 24 de ore”, preciza Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Arad.
Conform regulamentului şi procedurilor în vigoare, atât la introducerea în centru cât şi periodic acesta a fost evaluat din punct de vedere medical şi psihologic, nefiind constatate probleme de natură medicală sau simptome de depresie sau anxietate.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul IPJ Arad, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.