buleuCei care nu cunosc îndeaproape cazul Abel Apostol, ucis în urmă cu aproape două luni, şi căutat cu disp­erare de familie şi astăzi, se întreabă, pe bună dreptate, ce motive ar fi fost ca omul de afaceri să fie omorât. Şi ce anume l-ar fi putut determina pe Adrian Buleu, soţul asociatei lui Abel, să-l ucidă pe omul de afaceri, aşa cum este acuzat de procurori ?
Cei care cunosc însă cazul îndeaproape, mai ales anchetatorii, ştiu că la mijloc sunt banii, mai precis baza Abel (denumită mai nou Riviera), mărul discordiei între asociaţi. Apropiaţii lui Abel povestesc că de-a lungul ultimului an, între cei doi şi rudele acestora au avut loc mai multe altercaţii, legate tocmai de acea bază, mai precis de banii câştigaţi din activităţile de la restaurant, terasă şi terenurile de tenis, bani care nu ar fi fost împărţiţi în mod egal, cum ar fi fost normal. Lucrurile s-au precipitat în această primăvară, pentru că două dintre contractele firmei deţinute de Adina Buleu şi Abel Apostol pentru baza Riviera expirau în luna iulie. Mai precis, este vorba de terasă şi terenurile de tenis, pentru care Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, proprietara terenurilor, ar fi putut organiza o licitaţie, iar firma deţinută de Buleu şi Apostol ar fi putut rămâne doar cu restaurantul. De altfel, apropiaţi ai lui Abel susţin că acesta n-ar mai fi dorit să continue afacerea împreună cu soţii Buleu şi ar fi vrut să participe singur la o eventuală licitaţie, iar acest lucru l-ar fi exprimat în mai multe rânduri, chiar de faţă cu soţii Buleu. O greşeală fatală, spun unii, din care s-ar putea să i se fi tras moartea.
Abel e mort, soţii Buleu se gândesc la bani
De aproape două luni, familia Apostol face eforturi disperate să-l găsească pe Abel. S-au adunat rude din toate colţurile ţării şi lumii, în încercarea de a găsi trupul lui Abel şi a-l înmormânta creştineşte. S-a apelat la câini speciali­zaţi, la trupe speciale de scafandri, la voluntari, s-au bătut la pas pădurile din jurul Aradului, s-au răscolit Mureşul şi lacurile din zonă. Un oraş întreg a fost afectat de drama prin care trece familia Apostol. Mai puţin două persoane, care nu au altceva în gând decât banii: soţii Buleu. În loc să dea o mână de ajutor anchetatorilor cu toate informaţiile pe care le are, în loc să iasă pe teren împreună cu familia Apostol în căutarea lui Abel, în loc să se roage pentru soţul care zace în puşcărie acuzat de crimă, Adina Buleu, asociata lui Abel Apostol, e preocupată doar de bani. Se pare că nu are ruşine pentru faptele de care e acuzat soţul său, nu are milă pentru familia Apostol, nu are respect pentru drama lui Abel, ci are doar un singur gând: banii. Aşa că, asociata lui Abel îl bombardează pe fiul acestuia, Albert Apostol, cu scrisori de la avocat, prin care încearcă să-i forţeze mâna să renunţe la firma deţinută de tatăl său şi Adina Buleu.
Nu mai puţin de trei astfel de scrisori a trimis Adina Buleu într-o singură zi, împreună cu soţul său, care în loc să se căiască în puşcărie sau dacă e nevinovat să-i deplângă moartea asociatului, e preocupat şi el de bani. Asta arată cât sânge rece pot avea aceşti oameni, dacă fiind acuzaţi sau suspectaţi că ar fi implicaţi în moartea lui Abel, au timp să umble pe la avocaţi şi să pună presiune pe familia lui Abel.
Familia îl caută pe Abel, asociata vrea dizolvarea societăţii
În data de 7 iunie, asociata lui Abel Apostol, Adina Buleu, i-a transmis nu mai puţin de trei adrese lui Albert Apostol, fiul omului de afaceri şi mandatar al acestuia, fiind foarte preocupată de activitatea firmei. În timp ce Albert şi ceilalţi membri ai familiei îl căutau cu disperare pe Abel, Adina Buleu era foarte îngrijorată de „neregurile constatate în ce priveşte gestionarea bunurilor societăţii, angajarea de personal suplimentar fără să existe o necesitate obiectivă, împiedicarea administratorului Adina Cosmina Buleu să îşi exercite atribuţiile, precum şi atmosfera tensionată din cadrul societăţii“. Asta cu „atmosfera tensionată“ arată până unde poate merge tupeul acestor oameni. Cum, Doamne, să nu fie tensionată atmosfera, când un om a fost omorât, iar asociatul său e la puşcărie, acuzat că l-a omorât?
Nefiind mulţumită de „atmosferă“, Adina Buleu vine cu câteva soluţii pe care i le prezintă tânărului Albert Apostol, în speranţa că, fiind mai neexperimentat, va ceda presiunilor şi va renunţa la firmă. Aşa că, după ce susţin că activitatea firmei nu mai poate continua, „asociaţii soţi Buleu solicită restituirea creditării făcute societăţii, precum şi predarea obiectelor de in­ventar proprietate personală aflate în cadrul societăţii“. Apoi, cei doi vor convocarea de urgenţă a adunării generale a asociaţilor pentru a decide viitorul societăţii. De asemenea, „soţii Buleu îşi exprimă disponibilitatea de a ceda cota de părţi sociale coasociatului sau unor terţe cu o justă despăgubire. În cazul în care părţile nu vor ajunge la o înţelegere, singura soluţie este dizolvarea societăţii cu toate consecinţele izvorâte din acest fapt“.
În traducere, lucrurile stau cam aşa: soţii Buleu susţin că au creditat societatea cu nişte bani. Rămâne de văzut cum, cât şi în ce mod, legal sau ilegal. Aşa că acum fac presiuni pe familia Apostol, care este preocupată să-l caute pe Abel şi nu au timp de astfel de nimicuri, să restituie creditarea. Probabil, soţii Buleu mizează tocmai pe faptul că familia lui Abel este cu gândul la alte probleme şi că, nedeţinând suma respectivă, cum nu deţine nici banii prin care să le cumpere partea, aşa cum pervers au propus soţii Buleu, vor ceda presiunilor. Aşa că le forţează mâna pentru dizolvarea socie­tăţii, caz în care probabil familia lui Abel n-ar mai rămâne cu nimic dacă creditarea ar fi legală. Spunem dacă, fiindcă există semne mari de întrebare.
Socrii presupusului criminal vor şi ei bani
De parcă n-ar fi fost de ajuns adresa trimisă de Adina Cosmina Buleu în calitate de asociat, în aceeaşi zi, Albert Apostol s-a trezit cu o altă hârtie. De data aceasta, din partea soţilor Buleu Adrian şi Buleu Adina Cosmina, care îi solicită lui Albert Apostol, ca administrator al firmei, ca în termen de 15 zile de la primirea adresei „să achitaţi suma de 411.037,42 RON reprezentând creditare societate. În cazul în care nu veţi da curs prezentei somaţii voi fi obligată să mă adresez instanţei de judecată competente, urmând să suportaţi cheltuielile de judecată pe care le implică un astfel de demers judiciar“.
Încă o dovadă despre ce este vorba în această poveste şi câtă compasiune există din partea soţilor Buleu pentru moartea asociatului lor şi pentru drama familiei Apostol. Dacă dinspre cel acuzat de crimă nu aşteptam prea multe, măcar de la soţia acestuia opinia publică aştepta puţin respect. Nu există însă aşa ceva, iar acest lucru reiese din cea de a treia adresă trimisă în aceeaşi zi, 7 iunie 2013, lui Albert Apostol, fiul lui Abel. De data aceasta, adresa e trimisă de socrii presupusului criminal, de părinţii Adinei Buleu, asociata lui Abel.
Prin acelaşi avocat, soţii Branc Zena şi Branc Ioan îl somează pe fiul lui Abel, Albert Apostol, „ca în termen de 15 zile de la primirea acesteia, să achitaţi suma de 61.175,57 RON reprezentând creditare societate“. Bineînţeles, urmează aceleaşi ameninţări, cu judecata, în cazul în care firma nu le dă creditarea înapoi celor doi soţi. Acum, rămâne de văzut cât de legală e şi această creditare, lucru pe care, probabil, îl vor stabili organele statului.
Justiţia, singura soluţie
Cazul acesta se va termina cel mai probabil în instanţă, fiindcă e greu de crezut că familia Apostol va mai accepta o nouă lovitură, după moartea lui Abel. Iar având în vedere sângele rece cu care acţionează soţii Buleu, lucrurile nu pot merge în altă direcţie. Probabil, cum spuneam, soţii Buleu se bazau pe tinereţea lui Albert care, fiind doar student, ar fi mai uşor de convins decât a fost Abel, care am văzut cât de greu s-a lăsat convins. Spre deosebire de Abel, care a refuzat să ceară ajutorul familiei şi prietenilor, sperând că va rezolva problema de unul singur, Albert se pare că nu vrea să fie singur, fiindcă a văzut ce a păţit tatăl său. Aşa că lupta va fi mult mai dură, chiar dacă soţii Buleu se aşteptau să fie simplu.

 • Klaudia Achim spune:

  Forza Albert !sper di tot sufletul ca aceste bestie umane sa primeasca pedeapsa ce li se cuvine (cea divina si cea umana )nu va lasati intimidati de aceste persoane farà scrupule .Va trimit o mare imbratisare si imi pub increderea in autoritatile competente ca vor rezolva aceasta absurda realitate

 • smrt spune:

  Ceea ce vezi te face sa crezi ca omenirea e la final ori foarte aproape a fi! Tupeul canaliilor e maxim ! vor primi ce merita! nu trebuie  sa va ingriorati ptr ca Abel a fost si va ramane un mare OM ce a avut ghinionul de a intalni animalul Buleu / CEL CE VECHEAZA NU-L UITA!

 • contais spune:

  HAHA .. 
  Probabil ca madam e proasta de impunge. De cand intr-un SRL raspunderea e a asociatilor inainte de a fi a societatii si a administratorului .. care e cica e tot dansa 🙂 ? Plus ca daca sunt 2 asociati nu prea vad cum a reusit sa ia creditare de la socri fara sa se incalce o tona de legi in calitate de administrator… ceea ce suna foarteee frumos a o mica raspundere penala pentru dumneaei. 😛 .. asa ca sugeram d-lui Albert Apostol sa caute un avocat si un expert contabil capabil si sa o scuture pe doamna administrator putin in ceea ce priveste modul in care s-a achitat de sarcinile ce ii revin.. apoi mai vedem.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției