Mobila veche, întâlnită mult prea des în stradă

1
503

O problemă tot mai întâlnită pe străzi este aceea a mobilei de la pubelele de gunoi. Oamenii au început să realizeze că problemele de acest gen există din vina mai multor factori și că vina nu cade toată pe o singură persoană sau pe o instituție anume.

Unul dintre aceștia este acela că, în orașul Arad, cetățenii nu au un loc în care pot să ducă mobilierul vechi pentru colectare. Există, desigur, locuri de colectare a deșeurile electrice si electronice, dar asta nu ajută cu nimic în momentul în care un arădean vrea să se scape de o canapea, o mobilă de bucătărie sau alte mobiliere de prin casă.

O știre interesantă ar fi una legată de locul din oraș unde se pot depozita astfel de lucruri. Din câte știu, nu există. Aș citi materialul acela“, spunea E.C. și, după ce vine și răspunsul „nu există, din păcate“, aceasta își continuă ideea cu „știu, tocmai de aceea ar trebui să scoată toți hârburi pe stradă, poate așa va găsi și municipalitatea o soluție eficientă. Am observat că numai așa se mișcă lucrurile în oraș, când un lucru care ar fi trebui rezolvat de mult se transformă într-un fenomen deranjant“.

Astfel, s-a ajuns rapid la concluzia că, în primul rând, conducerea orașului are o mare legărură cu acest subiect. De asemenea, este clar și faptul că după ce lumea a început să nu mai suporte situația pentru că lucruri de acest gen sunt mediatizate tot mai des, acum se așteaptă schimbările. Chiar dacă poate va mai dura o perioadă, pentru moment credem că măcar o promisiune ar ajuta, nu cu mult, dar ne-ar face pe toți să sperăm că viitorul ne surâde cu un loc de colectare al mobilierului.

Al doilea factor este însuși arădeanul care își aruncă mobila. De multe ori, din nefericire, este mult mai simplu pentru o persoană să arunce lucrurile de care nu mai are nevoie. Există desigur și o alternativă. Așa cum se întâmplă de multe ori în cazul hainelor sau a jucăriilor, același lucru l-am putea face și când vine vorba de mobilă. Foarte des se găsește mobilă intactă, fără prea mai probleme, poate doar ciobită sau doar veche.

O variantă prin care lumea s-ar putea scăpa într-un mod mai frumos de aceasta este donarea. Mulți uită că și așa se poate și uneori, poate din lejeritate, nu recurge aproape nimeni la această variantă.

Uite ….mobila asta de bucătărie i-ar fi fost de folos lui Tibi, bărbatul căruia i-a ars casa….“, zicea X.M., acesta având foarte mare dreptate și, într-un fel sau altul, a reușit să tragă un semnal de alarmă.

Până la urmă, până când în sfârșit va exista și la noi un loc în care se va colecta mobila, unde ajunge aceasta când nu mai avem nevoie de ea rămâne la latitudinea fiecăruia dintre noi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.