Sâmbătă a avut loc o alarmă de incendiu la Spitalul Județean Timişoara. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că era vorba despre altceva.

O persoană aflată în incinta spitalului a sunat la numărul unic de urgență 112, anunțând că în interior se simte miros de plastic ars. Mai multe echipaje ale pompierilor s-au deplasat la fața locului, pentru a constata că era vorba, de fapt, despre altceva. Aproximativ 25 de pompieri se aflau la fața locului, în încercarea de a afla de unde venea mirosul de plastic ars. Pacienții internați în unitatea spitalicească nu au fost evacuați.

Raul Pătrașcu, managerul unității spitalicești a afirmat că ”s-au verificat tuburile de CO2 și aparatele și totul funcționează în parametri normali. Exista zvon cum că personalul de pe una din secții ar fi prăjit pâine, colegii mei verifică, colegii de la ISU deja părăsesc incinta spitalului, din fericire a fost o situație care n-a escaladat, senzorii au funcționat iar în următoarele zile vom avea detalii complete privind situația exactă de unde a plecat, dacă a plecat de la un prăjitor vom deschide o anchetă și vom lua măsuri în cazul celor care și au permis să facă așa ceva”.

Incidentul a avut loc la secția de chirurgie plastică și reparatorie

Raul Pătrașcu a mai transmis că dacă vor constata că a fost vorba despre utilizarea unui prăjitor de pâine, atunci măsurile luate vor fi unele drastice.

În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că a fost o alarmă falsă, iar unul dintre angajații spitalului prăjea pâine cu ajutorul unui aparat. Managerul spitalului a transmis că ”totul e ok, iar angajatul o să fie pedepsit”.

 

Patru autospeciale de stingere, 2 autoscări de lucru la înălțime, un echipaj SMURD de TIP B, o autospecială de transport personat și victime multiple dar și un echipaj CBRN s-au deplasat la fața locului pentru a interveni în eventualitatea unui incendiu.

sursa: impact.ro

Recomandările redacției