Mobilizarea a mii de militari, pentru prevenirea unui eventual pericol

1
512

Mii de militari, luptători ai trupelor speciale din Poliție, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații și sute de rezerviști au fost mobilizați, marți, în cadrul unui exercițiu care va dura până vineri și se va desfășura în județele Ilfov și Călărași. Autoritățile încearcă, astfel, să evalueze nivelul de pregătire în cazul în care ar fi pusă în pericol integritatea teritoriului național. 

Exercițiul militar vine în contextul tensiunilor tot mai mari dinte Ucraina și Rusia, în condițiile în care, încă de la jumătatea lunii martie au fost raportate mișcări mari de trupe rusești la granița estică a țării vecine și în Crimeea, pe care rușii au anexat-o în anul 2014. 

Reprezentanții Prefecturii Călărași au menționat că, pe timpul exercițiului, rezerviștii cuprinși în planurile de mobilizare vor fi chemați la unitățile militare pe durata a două-trei ore, „în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire și actualizare a datelor de evidență militară, potrivit prevederilor legale în vigoare”. 

1 COMENTARIU

  1. Ucraina ar merita o lectie pentru modul in care trateaza minoritatea romana in Bucovina de Nord. Dupa primele declaratii ale d-lui Presedinte Johannis, privind noua lege a invatamantului in Ucraina, de atunci nimeni nu mai ia apararea drepturilor minoritatii romanesti din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.