Parcursul oscilant al celor de la Crișul Chișineu-Criș în debutul stagiunii s-a datorat și randamentului scăzut a liniei de atac. Cele mai mari aștepări îl vizau pe Nicu Modan, golgheterul edițiilor precedente e campionat, care nu a găsit drumul spre gol până în runda din weekend.
E drept și când s-a deblocat, „vârful” bihorean și-a trecut în cont „hattrickul” ce i-a permis echipei sale să se întoarcă cu toate punctele de la Târgu Cărbunești. „În ciuda locului ocupat în clasament, Gilortul rămâne o echipă incomodă, în special pe teren propriu. Meciul nu a fost deloc simplu, cel puțin până la deschiderea scorului. Am avut și puțin ghinion, căci am ratat destul de mult în prima repriză, e bine, totuși, că am intrat în avantaj la pauză. Apoi, am ieșit foarte motivați de la cabine și am închis rapid conturile. Golurile sunt foarte importante și pe plan personal. Aveam nevoie să înscriu odată și odată în acest campionat, pentru a-mi regăsi liniștea și încrederea în forțele proprii. De acum, voi încerca să marchez meci de meci sau cel puțin să-mi ajut mai mult echipa decât am făcut-o în primele 6 etape”, a declarat Modan.
Atacantul de 24 de ani este la al treilea sezon pe scena a treia a fotbalului românesc. Înainte de a sosi la Chișineu Criș în 2016, Modan a terminat sezonul în tricoul celor de la Luceafărul Oradea cu 5 goluri, iar pe precedentul l-a terminat cu 9 reușite. „Cu siguranță, doresc să înscriu mai mult în acest sezon, dar asta înseamnă să fiu, în primul rând, sănătos. În returul campionatului trecut am evoluat doar în cinci meciuri din pricina unei accidentări la mijloc, iar în acest sezon am ratat deja două partide pentru o problemă la pomete. Știu că antrenorul, conducerea și suporterii au încredere în mine și le muțumesc pentru asta, voi face tot posibilul să-mi ajut echipa și în acest sezon cu golurile mele. Crișul e echipă de Top 5 în Liga 3-a, avem un grup foarte unit și valoros pentru acest nivel”, a adăugat „nouarul” lui Abrudean, care a avut un rol important și în transferul lui Constantin Roșu, fotbalist care a dus greul atacului celor de la Crișul până în runda din weekend. „Îl cunoșteam de la Luceafărul, am jucat și am dat randament împreună. Le-am recomandat antrenorilor Abrudean și Lung să lucreze cu el, conducerea și-a dat și ea ok-ul și cred că nu regretă acum. Împreună cu Mateucă formăm o linie de atac bună, Florin crescând și el în joc de la etapă la etapă”, a precizat Modan.
Începând al cincilea sezon în culorile Crișului, Nicu Modan a devenit unul dintre „veteranii” echipei, alături de Alin Ciornei. „Chiar vreau să-i transmit toate gândurile bune lui Alin de ziua sa în numele echipei noastre și îl așteptăm cât mai repede alături de noi. Știm cât îi este de greu să stea cu mâna în ghips, dar sunt sigur că va reveni și mai puternic în teren”, a încheiat omul weekendului trecut în fotbalul arădean.

Recomandările redacției