Modelul Tesla Y a fost dezvăluit. Al doilea SUV electric al lui Elon Musk

0
183

Tesla, compania care își propune să revoluţioneze modul în care conducem, a debutat în cadrul unui eveniment prezentat de CEO-ul Elon Musk noul model al companiei. Model Y este un SUV mediu, total electric, o combinaţie între Model X și Model 3 – cel mai ieftin automobil produs de americani, relatează digi24.ro.
Cea mai ieftină versiune a Model Y va avea un preț de 39.000 de dolari în SUA și o autonomie a bateriei de 230 de mile – aproximativ 370 de kilometri. Este un automobil cu cinci locuri, a cărui producție începe în 2020. Mașina se poate pre-comanda însă, urmând ca primele autotu­risme să ajungă în posesia proprietarilor în 2021.
La fel cum s-a întâmplat cu Model 3, primele versiuni ale Model Y vor fi vândute la prețuri mai mari, până când producția va intra în serie. Aceste prețuri vor fi cuprinse între 47.000 și 60.000 de dolari, pentru piața din SUA. La acest preț de bază, pentru export, vor fi adăugate și taxe. De asemenea, Elon Musk a promis că cei care comandă acum automobile Model Y la preț mai mare își vor primi mașinile la anul.
Tesla va percepe taxe separate pentru facilități precum autopilot, un al treilea rând de scaune și alte culori în afara de negru. Toate autoturismele vor avea însă plafoane panoramice, din sticlă – deja emblematice pentru mașinile produse de americani.
Musk a spus că se așteaptă că mo­delul să genereze comenzi cât Model X și 3 la un loc.
CEO-ul a petrecut doar cinci minute din prezentare vorbind despre Model Y. În rest a făcut o istorie a companiei. De asemenea, a glumit că va construi stații Supercharger în Kazakstan și a spus că se așteaptă ca, în următorii 10 ani, o mașină Tesla să ruleze pe Marte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.