Modernizarea DJ 792E Dieci-Dezna

0
264

de Voicu Sida

Consiliul Județean Arad are multe drumuri județene prinse pentru modernizare, unul dintre acestea fiind DJ 792E Dieci Dezna, un drum care scurtează distanța, foarte mult, pentru a ajunge la Dezna și în Stațiunea Moneasa. 

Au început lucrările în forță la acest drum, licitația fiind câștigată de o firmă renumită, S.C. INTECO HOLDING, firmă renumită în contrucții și drumuri, reclama i-a fost dusă prin calitatea lucrărilor și timpul de executare promt. Pe de altă parte, firma dispune de toată gama de utilaje, personal de specialitate, forță de muncă și materia primă de la balastiere, cariere de piatră, stații de betoane și asfalt. Acestea toate sunt dovedite printr-un  grad maxim  de seriozitate și responsabilitate, ceea ce este foarte greu să întâlnești în ziua de astăzi. 

Aici, pe șantier l-am întâlnit pe tânărul și ambițiosul om de afaceri Ovidiu Palcu, care tot timpul este angrenat în diferite afaceri. L-am întâlnit între cele două localități Dieci-Dezna, în plin șantier. La ora actuală, se lucrează la cele două capete, în partea de la Dieci se face decopertare, iar la celălalt capăt, către Dezna, se fac defrișări, unde sunt cu drujbe și utilaje și e destul de greu. Cu toate astea, domnul Ovidiu Palcu ne-a precizat că în scurt timp se termină, deoarece are personal la  lucru, utilaje și poftă de muncă, pentru că fără ea nu se poate face o lucrare de calitate.

Iată ce cuvinte frumoase ne-a adresat tânărul și ambițiosul om de afaceri arădean, domnul Ovidiu Palcu: ,,Eu întotdeauna execut lucrarea înainte de termen, așa că și aici, pe acest tronson, nu se pune problema să facem altfel”. În încheiere, am abordat o discuție cu domnul Palcu. I-am spus că atunci când am venit pe șantier la Dieci, am trecut pe drumul numit de noi ,,drumul groazei”, Arad-Horia –Șiria.  Nu știu cum pot intra oamenii din zona Șiria –Galșa în curte că trebuie să-și aducă, în această perioadă, recolta de pe câmpuri. Firma care lucrează în zona respectivă, nu vreau să o mai numesc, că și așa și-a auzit multe de la cei care folosesc acest drum, ca să nu mai scriem și de haosul care îl produce această firmă care nu se omoară cu lucrul.

Mai vedem la primăvară cum va arăta asfaltul de la Horia-Șiria. Dar nu-i de mirare că și pe drumul național Deva-Oradea, între localitățile Hălmagiu- Leasa, credem că nu vor termina anul acesta, la două alunecări de teren, stau cei care folosesc traficul la stop cât ar ajunge până la Brad. Mai văd că această firmă a mai câștigat și alte licitații,  cum ar fi drumnul Guveșdia-Lipova, dar nu se mobilizează cu toate forțele pe o lucrare începută, dar așa-i la noi în România, haos ca în Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.