Fiind vreme de vară, vreme de vacanță pentru școlari – alții decât cei din anii terminali – este și vremea când responsabilii școlari ori administrațiile locale se preocupă de necesare reabilitări și modernizări. Este și cazul școlilor din comuna Bocsig, unde administrația a fost preocupată constant de reabilitarea localurilor de școală.
Comuna Bocsig are și cel mai celebru local de școală – ce găzduiește clasele I-IV, fostul Castel Karagheoghevici, o veche reședință a unui prinț sârb – care a fost consolidat, reabilitat și modernizat în anii anteriori.
Acum s-au finalizat și lucrările de modernizare a Școlii Gimnaziale cu clasele V-VIII, lucrări finanțate în totalitate de Composesoratul din Bocsig, după cum ne preciza primarul comunei, Florin Ciul.
„Anul trecut s-a înlocuit lemnăria în totalitate cu alta nouă și s-a introdus încălzirea centrală iar anul acesta a demarat reabilitarea termică făcută pe exterior, lucrare ce va fi gata până la începerea anului școlar. Ne bucu­răm că reprezentanții acestei asociații bocsigane s-au implicat atât de serios în rezolvarea acestor probleme deosebite ale întregii comunități, atitudine pentru care se cuvine a le aduce aprecieri“ ne spunea edilul.
Administrația va finanța lucrări de reabilitare și modernizare a Școlii din Răpsig – sat aparținător, lucrări ce constau în realizarea unor grupuri sanitare de interior, atât pentru copii – separat pentru fete și pentru băieți – cât și pentru cadrele didactice. Lucrarea va costa circa 800 mili­oane lei vechi și are termen de finalizare tot la începutul noului an școlar.

Recomandările redacției