Modernizarea școlilor bocsigane se realizează și cu sprijinul Composesoratului

0
222

Fiind vreme de vară, vreme de vacanță pentru școlari – alții decât cei din anii terminali – este și vremea când responsabilii școlari ori administrațiile locale se preocupă de necesare reabilitări și modernizări. Este și cazul școlilor din comuna Bocsig, unde administrația a fost preocupată constant de reabilitarea localurilor de școală.
Comuna Bocsig are și cel mai celebru local de școală – ce găzduiește clasele I-IV, fostul Castel Karagheoghevici, o veche reședință a unui prinț sârb – care a fost consolidat, reabilitat și modernizat în anii anteriori.
Acum s-au finalizat și lucrările de modernizare a Școlii Gimnaziale cu clasele V-VIII, lucrări finanțate în totalitate de Composesoratul din Bocsig, după cum ne preciza primarul comunei, Florin Ciul.
„Anul trecut s-a înlocuit lemnăria în totalitate cu alta nouă și s-a introdus încălzirea centrală iar anul acesta a demarat reabilitarea termică făcută pe exterior, lucrare ce va fi gata până la începerea anului școlar. Ne bucu­răm că reprezentanții acestei asociații bocsigane s-au implicat atât de serios în rezolvarea acestor probleme deosebite ale întregii comunități, atitudine pentru care se cuvine a le aduce aprecieri“ ne spunea edilul.
Administrația va finanța lucrări de reabilitare și modernizare a Școlii din Răpsig – sat aparținător, lucrări ce constau în realizarea unor grupuri sanitare de interior, atât pentru copii – separat pentru fete și pentru băieți – cât și pentru cadrele didactice. Lucrarea va costa circa 800 mili­oane lei vechi și are termen de finalizare tot la începutul noului an școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.