„Modernizarea străzilor o prioritate pentru comună”

0
275

* Interviu cu Ioan Pintean, viceprimarul comunei Şepreuş

În urmă cu câteva zile am făcut o vizită în comuna Șepreuș, pentru a afla lucruri noi despre ceea ce se întâmplă aici. Pentru asta am stat de vorbă cu Ioan Pintean, viceprimarul comunei.
– Domnule viceprimar cum a fost anul 2015 pentru comuna Şepreuş?
– Nu a fost un an slab, din contră a fost chiar un an foarte bun şi aşa sper să fie şi acest an. Nu sunt bani aşa cum ar trebui să fie dar eu zic că ne vom descurca.

Am primit bani de la Consiliul Judeţean pentru drumul comunal Şepreuş – Apateu, mai avem bani alocaţi şi pentru reparaţii la şcoala „Mihai Veliciu“. Pot spune că puţine primării au beneficiat de bani pentru amenajamentul pastoral care este obligatoriu. Am avut în vedere să avem bani alocaţi pentru tineret, adică pentru Asociaţia Sportivă unde am prevăzut reparaţii la vestiare şi împrej­muirea terenului de fotbal. Avem bani pentru unele reglementări ce prevăd normele ISU în cadrul şcoli, Căminului Cultural şi primăriei.
– Ce proiecte de viitor mai aveţi?
– În această perioadă lucrăm la un proiect câştigat pe PNDR în valoare de 90 de miliarde de lei vechi. În acest proiect avem cuprinşi 11,2 kilometri de asfaltare de străzi, lucrare pe care aţi văzut că am şi început-o, avem în jur de trei kilometri pregătiţi. La nivelul lucrării sunt prevăzute 40 de podeţe, când vor fi executate lucrările altfel va arăta comuna noastră. Mai suntem cuprinşi în Masterplan împreună cu comunele Cermei şi Apateu unde va fi prevăzută o staţie de epurare iar în ceea ce priveşte strângerea deşeurilor avem în vedere să fim cuprinşi în ADI.
Mai avem în vedere să construim o capelă care o văd destul de benefică pentru comună şi mai important este că se vor face reabilitări la şcoala gimnazială cu clasele I-IV şi la grădiniţă.
– Domnule viceprimar cum vedeţi administraţia anul acesta?
– Destul de grea, trebuie să alergi în sânga şi în dreapta să rezolvi problemele pe care le ai. Vreau să vă spun acum un mesaj: sa fi născut trebuie să ai nişte calităţi, să fi crescut trebuie să ai respect faţă de cetăţean şi trebuie să ai suflet deoarece doar aşa poţi să îţi câştigi respectul în faţa locuitorilor.
– Aveţi de gând să candidaţi la funcţia de primar?
– Evident că da deoarece trebuie să continui proiectul pe care l-am făcut împreună cu domnul primar.
Opinii ale unor cetăţeni
Părintele Florin Borca: „În acest moment se renovează faţada bisericii, putem spune că am făcut o renovare capitală la acoperiş. Turnul este gata, la fel şi crucile, am avut probleme cu igrasia la un moment dat ajunsese la trei metri înălţime pe pereţi. Bani sunt de la credincioşii din Şepreuş, am mai avut sprijin de la CJA şi Consiliul Local Şepreuş. Eu am o colaborare foarte bună cu autorităţile locale.
Petru Incicău, în vârstă de 92 de ani: „Domnul viceprimar a făcut o treabă bună în ceea ce priveşte asfaltarea străzilor. Nu credeam să ajung aceste zile, să văd comuna noastră că arată atât de bine. Vreau să îl felicit pe domnul viceprimar pentru ceea ce a făcut pentru noi.
Simion Vidican: „Mă bucur să văd că, comuna noastră în sfârşit arată foarte bine. Acest lucru se datorează domnului viceprimar care se ocupă de comunitate
Viorel Hălăngău: „Domnul viceprimar este omul care se ocupă de comunitate, toate problemele pe care le ai trebuie să mergi la el să fie rezolvate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.