Modernizările comunei au favorizat și unele sporturi noi: „kangoo jumps” a cucerit tinerii din Păuliş și Sâmbăteni

0
650

Dezvoltarea pe care a cunoscut-o în ultimii ani frumoasa comună Păuliș a început să-și arate roadele în diverse și neașteptate domenii. Astfel, condițiile materiale create prin construirea ori reabilitarea unor obiective sociale – cum ar fi și sălile de sport – au dus la abordarea unor noi modalități de petrecere a timpului liber dar și la practicare de noi sporturi. Este vorba de practicarea de ceva vreme a unui „nou tip de sport numit kangoo jumps“ atât  la Păuliş –găzduit de frumoasa Sală de sport din localitate (în fiecare luni şi miercuri, de la ora opt seara), precum și la Sâmbăteni – la Sala de sport de la Şcoala Gimnazială „Sabin Mănuilă” (sâmbăta de la patru după-amiaza). Sportul se practică utilizând niște ghete speciale ce au pe talpă un cuplu de elemente elastice. Practicarea lui este distractivă, fiind o combinaţie de aerobic şi sărituri și are numeroase avantaje.

Despre practicarea acestei discipline noi ne-a spus câteva cuvinte chiar antrenoarea care activează în comună, Cristina A., în calitate de instructor internaţional de kangoo jumps.
„Acest sport asigură arde­rea caloriilor cu până la 25% mai mult faţă de celelalte sporturi asemănătoare, ajută la scăderea stresului acumulat în timpul unei zile de muncă iar inima va funcţiona mai bine şi practicantul se va simţi în formă maximă. Mişcările sunt asemănătoare cu cele de aerobic, doar că au o intensitate mai crescută şi o succesiune mai rapidă și oferă protecţie coloanei şi articulaţiilor, îmbunătăţeşte echilibrul, arde grăsimile mai rapid, modelează abdomenul şi picioarele, reduce celulita şi creşte densitatea oaselor şi a musculaturii. Ora de kangoo jumps începe cu o încălzire adecvată, mai ales la nivelul coloanei şi a gâtului, urmează partea în care corpul pur şi simplu nu se va opri din mișcare. Spre finalul antrenamentului se trece la exerciţii pe saltea, păstrând ghetele în picioare, acesta  încheindu-se cu câteva mişcări de relaxare şi întindere”.
Tânăra antrenoare este foarte pasionată de acest sport decla­rând că „s-a îndrăgostit instantaneu de acest sport încă de la apariţia lui“ , ea practicând de copil gimnastica de performanţă și mai apoi karate – deschizându-şi prima sală în acest domeniu. Fiind însă foarte pasionată de kangoo jumps s-a hotărât să urmeze studii de specialitate, obţinând o diplomă internaţio­nală de antrenor în acest sport.
Ar mai fi de spus că noul sport a cucerit rapid tinerii – și mai ales tinerele din comună (informații și programări se fac la 0746-878.505), zeci și zeci de amatori fiind prezenți la fiecare ședință organizată în cele două localități.
(F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.