Moisă, după ce Lunca Teuz Cermei a gripat Craiova: „O motivație în plus pentru a scoate echipa din situația în care se află”

0
319

Ceea ce nu a reușit Lipova, Horezu sau Fi­liașul a izbutit Gloria Lunca Teuz Cermei în fața liderului seriei a IV-a a Ligii a III-a. „Sămădăii” au evoluat curajos pe „Municipalul” din Turnu Severin, în special în repriza a doua și au oprit șirul de victorii al „Științei”.
E adevărat, trupa din Bănie a fost lipsită de doi dintre cei mai importanți oameni ai săi, fundașul Dănănae și mijlocașul Stoenac. În locul acestuia din urmă evoluând Codoban, cel care a centrat la reușita lui Bălan, dar a și produs și penalty-ul din care au egalat „alb-roșii”, ocazie cu care a și fost eliminat de pe teren pentru al doilea avertisment al partidei. Chiar dacă nu se aștepta ca echipa sa calce greșit chiar cu Cermeiul, Eugen Trică a recunoscut cu fair-play: „Rezultatul de egalitate e echitabil. Am jucat mai mult de o jumătate de oră în zece oameni și, totuși, nu am pierdut acest meci. Sigur, dacă am fi scos mai mult din ocaziile avute în special în prima repriză și am fi făcut 2,3-0, alta era soarta meciului, dar așa trebuie să ne mulțumim și cu acest punct. Felicit Cermeiul pentru cum și-a apărat șansele împotriva noastră, a avut și ea ocazii bune, inclusiv o bară, repet, scorul este corect. Nu vreau să acuz absențele avute astăzi, cine intră trebuie
să-și facă treaba pentru echipă, nu există titulari și rezerve la Universitatea Craiova. Nu sunt deloc îngrijorat după acest egal, ne vedem de treabă, trebuie să câștigăm etapa viitoare”, a punctat antrenorul „alb-albaștrilor”.
Chiar dacă nu a câștigat, Cermeiul obține cel mai prețios rezultat stagional, după o prestație consistentă după pauză. „Scopul nostru nu a fost să o încurcăm pe Universitatea în drumul ei spre Liga a II-a, ci să acumulăm puncte pentru că suntem în subsolul clasamentului. Privind echipa, bugetul și tradiția Craiovei, noi plecam astăzi cu șansa a doua, dar eu, ca antrenor, nu pot să intru în vestiar și să spun «fie ce o fi». Eu îi pregătesc și îi motivez pe jucătorii mei să evolueze la victorie și azi ne-a ieșit un rezultat pozitiv. Le doresc baftă lui Eugen Trică și echipei sale, sunt cei mai îndreptățiți să atingă acest obiectiv. Noi nu aveam nimic de pierdut și ne bucurăm că am luat un punct pe un teren foarte bun, cu spectatori în tribune, unde chiar te simți fotbalist. Mai greu ne este cu alte echipe cu care nu ne motivăm ca astăzi. De abia după ce am primit golul, am început să jucăm și noi fotbal. Am avut posesie, dar fără finalitate. Poate asta și-au dorit și adversarii, să creăm spații ca să poată să se distanțeze pe tabelă, pe contraatac. Din fericire, am continuat să jucăm și după pauză, chiar am controlat partida și am egalat. Am mai avut o ocazie mare, Udrea a scos mingea din poartă și încă una cu un șut în genunchiul unui adversar, după o fază de construcție”, a spus Flavius Moisă, după 1-1 contra craiovenilor
În ciuda liniei de clasament suferinde, Cermeiul nu a mai cunoscut gustul înfrângerii de la începutul lunii septembrie. „Evoluția și rezultatul de azi îmi dă o motivație în plus să scot echipa din situația în care se află. Avem un șir de patru egaluri și o victorie, dar punctele sunt puține. Eu cred că alta este valoarea noastră și vor veni și succesele”, mai spune tânărul antrenor al „sămădăilor”.
Cu 7 puncte acumulate, Cermeiul e pe loc retrogradabil (13), iar runda viitoare o găzduiește pe Flacăra Horezu, formație ce azi a făcut show pe teren propriu cu FC Hunedoara.În schimb, „Știința” e net favorită în deplasarea de la Deva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.