Moisă, după succesul Cermeiului la Pecica: „Am suferit și am muncit până la ultimul fluier și fotbalul ne-a premiat”

0
220

Pentru prima oară în acest sezon, Gloria Lunca Teuz Cermei a legat două victorii consecutive. Cea de vineri, de la Pecica, e prețioasă și pentru că trupa din Țara Sămădăilor ar fi fost singura echipă arădeană ce nu și-ar fi adjudecat un derby județean în turul campionatului.
Cu două goluri reușite în startul actului secund, de Burlă și M. Călin, „roș-albii” i-au surprins pe cei de la Progresul, pentru care reușita lui Szekely nu a contat decât la capitolul statistic.
„Puterea de sacrificiu a fost mare pentru noi cu ocazia acestui derby câștigat. Sunt trei puncte mari câștigate, chiar dacă, pot spune, a fost contrar cursu­- lui jocului. Într-adevăr, Pecica e echipa mai bună, nu întâmplător a ajuns pe locul 2 și vreau să-i felicit pentru tot parcursul. Am un mare respect pentru staff, pentru ceea ce au reprezentat ei ca fotbaliști, dar și ceea ce reprezintă ca și antrenori. Sunt un model de urmat și pentru ceea ce s a întâmplat la Pecica din vară încoace. Am câștigat suferind mult, dar – câteodată – și acesta este un atu. Poate am și fost puțin mai motivați decât adversarii, care de la înălțimea locului 2, cred că au intrat puțin mai relaxați. Noi profităm, să zic așa, în special de relaxarea lor din debutul reprizei secunde. Sunt fericit, îmi felicit băieții pentru cum au muncit în acest meci, dar și în restul săptămânii. Aveam mare nevoie de aceste puncte, foarte mare nevoie. E o gură mare de
oxigen care ne poate face iarna mai li­niștită, cu mențiunea că pentru asta trebuie să scoatem un rezultat bun și cu Dumbrăvița săptămâna viitoare”, a spus Flavius Moisă, antrenorul principal al Cermeiului.
După dușul rece intern, cu Deva, Cermeiul s-a trezit și a pus la păstrare 7 puncte din 9 posibile. Echipa e într-o formă bună, iar vacanța ar mai putea aștepta. „Se poate spune că, poate, ne-am fi dorit să mai jucăm vreo câteva etape. Parcă ne-am maturizat și noi în sfârșit, ne-am omo­genizat, se văd relațiile de joc și nu am mai fost la fel de naivi pe faza defensivă. Și, într-adevăr, fotbalul ne-a dat înapoi pe acest final de tur ceea ce ne-a luat, uneori, acum o lună, două”, a adăugat Moisă.
Succesul de la Pecica a venit pentru cermeiani și fără câțiva fotbaliști de bază. Nistor și Filip au fost suspendați, iar Matiș, Ciubotariu și Vezan, accidentați. Dar cei care au intrat și-au făcut bine treaba, venind chiar cu reușite. Cocină a obținut penalty-ul din care a înscris Burlă, dar i-a și pasat lui Călin, un alt fotbalist care a cam rămas pe bancă până acumi, iar Udrea sau Marinescu au făcut mult travaliu. „Astăzi, Cocină chiar a fost jucătorul la care ne așteptăm. Are calitatea și inteligența de a ține sau da drumul la minge când trebuie. A ținut și liniile aproape, am avut forță în atac pe teren. Dar și restul au jucat bine, de exemplu Marinescu a alergat mult, a recuperat și el multe baloane. I-a venit rândul chiar împotriva fostei sale echipe și a evoluat cu ambiție și și-a făcut bine treaba. Dar, am muncit ca echipă până la ultimul fluier, iar rezultatul ne premiază”, mai consideră tehnicianul „roș-albilor”.
Bogdan Burlă a marcat de la punctul cu var, dar a lovit și cea de-a șaptea sa bară din lovituri libere. „Parcă are în fișa postului aceste șuturi în bară. Glumesc, bineînțeles, e clar că e vorba și despre ghinion, dar pentru mine, ca antrenor, este mai important că Bogdan acceptă polivalența, a jucat pe stânga, apoi la mijloc și acum e fundaș central. A și fost căpitan de echipă astăzi și, iată, ne-a purtat spre o victorie importantă”, a încheiat Flavius Moisă.
Călin s-a deblocat cu gol de trei puncte
Execuția meciului de vineri i-a aparținut lui Marius Călin. Mijlocașul timișorean l-a exe­cutat pe Gârlea cu o scăriță de efect de la marginea careului și Cermeiul mergea la 0-2 pe Arena „Pădurice”. „Bucuria pentru mine e dublă, echipa a câștigat, iar eu am marcat pentru prima oară în tricoul Cermeiului. Gârlea a ieșit bine să-mi blocheze unghiul de șut, singura șansă era să ridic mingea peste el. Mă bucur că mi-a ieșit și am legat aceste victorii după o perioadă grea pentru noi. Ne cam pare rău că se termină turul, acum când am început să câștigăm și noi, dar această echipă are calitate și și-o va demonstra și la primăvară”, a punctat și experimentatul mijlocaș, care la Giarmata evolua în bandă, iar la Cermei a fost trecut în centru liniei mediane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.