Având, la rândul lor, experiențe legate de rămânerea în afara stadioanelor din România, fiindcă nu au putut prezenta un buletin de Arad, suporterii UTA-ei au taxat decizia conducerii grupării fanion în „speța” fanilor timișoreni, ce și-au anunțat prezența în număr mare la derby-ul de la Șiria pe bază de bilete. Ieri, într-un punct oficial prezentat pe site-ul oficial al clubului, s-a precizat că numărul suporterilor timișoreni care vor avea voie pe stadion va fi limitat la doar 70 de locuri, însemnând 5% din capa­citatea stadionului. Și s-a mai făcut o referire la buletinele spectatorilor, semn că accesul pe arena „Otto Greffner” se va face și pe baza acestora. Arătându-se solidari cu marii rivali din Vest, după principiul „UTA – Poli trebuie să rămână un derby al suporterilor”, galeria arădeană amenință cu părăsirea stadionului în cazul în care „tifosii” de pe Bega, cu bilete la purtător, vor fi ținuți la poartă.
Iată și comunicatul emis de către SCU ieri:
„Suporter Club UTA și membrii peluzei nu sunt de-acord cu permiterea accesului în stadion a doar 70 de suporteri timi­șoreni, dacă numărul celor care dețin bilete valabile este mai mare. Atragem atenția că din punct de vedere legal nu se poate opri accesul în stadion al suporterilor neinterziși prin lege, care au bilet sau abonament valabile, dacă nu domiciliază pe raza județului unde se joacă meciul. Astfel de abuzuri s-au mai întâmplat și în alte stadioane din țară, oprindu-se inclusiv accesul suporterilor UTA-ei la unele meciuri. Există și suporteri utiști cu buletin de Timiș și e absurd ca și aceștia să rămână pe dinafara stadionului.
Fotbalul fără suporteri nu înseamnă nimic, vedem asta de fiecare dată când se joacă me­ciuri în Liga I sau Liga a II-a. De aceea, indiferent de istoria mai veche sau mai recentă a rivali­tății cu suporterii echipei Poli, considerăm normală prezența acestora pe stadion și ne-o dorim, astfel încât să avem un meci care să se apropie măcar din acest aspect de marile me­ciuri UTA – Poli din trecut.
Dacă nu vor intra în stadion toți suporterii echipei Poli Timi­șoara care dețin bilet valabil pentru meciul UTA – Poli, peluza arădeană va ieși la rândul ei din stadion. Un meci UTA – Poli trebuie să rămână un derby al suporterilor, fie în stadion (chiar dacă la Șiria, dar de acest aspect ne vom mai ocupa cu alte ocazii), fie lângă stadion – dacă va fi cazul.
Suporter Club UTA
23.04.2018”

Recomandările redacției