Momente de suflet și multă muzică bună la sărbătoarea Șeitinului

0
402

zi Seitin 2015

Ploaia rece de sâmbătă seara, venită oarecum pe neașteptate, n-a reușit să strice programul serii frumoasei sărbători a comunei Șeitin, derulată weekendul trecut. Aceasta și pentru că programul – ce a început în cursul dimineții a fost frumos și plin de substanță. În plus, primarul Mircea Totorean a fost mereu în mijlocul oaspeților săi – printre care mulți oameni politici dar și primarii din Semlac, Nădlac și Peregu Mare, seara ajungând chiar să și… danseze în ploaie – după cum ne-a mărturisit zâmbind.

Programul a avut unele monente aparte: o întâlnire a unei promoții de foști școlari ai comunei care au aniversat… o jumătate de secol de la terminarea școlii primare, urmată de o emoționantă întâlnire a Fiilor satului. Emoționantă a fost și acordarea titlului „Cetățean de onoare“ profesorului Truția Atanasie, de 88 de ani, anul trecut primindu-l un alt venerabil profesor: Ioan Moșneang, de 93 de ani. Slujba de bincuvântare ținută la Biserica Ortodoxă a (re)adus aminte tuturor că… suntem muritori. Subliniem aceste aspecte de suflet deoarece frumoasele programe artistice ce au urmat au fost mai mult de văzut și ascultat decât de povestit. Totuși, sunt de menționat evoluțiile copiilor de la Școala din Șeitin – coordonați de profesoara Angela Deliman dar și a unor tineri șeitineni: Mădălin Chindriș și Iunia Ciobăniță.

Seara focurile de artificii au luminat cerul comunei – spre bucuria tuturor, după care a urmat balul, unde s-a dansat – și pe ploaie – până în zori.

Programul de duminică a fost la… mâna artiștilor invitați, formația Cosmin Marta fiind sufletul petreceii ce început după ora 19 și a ținut… până când au fost spectatori, cum zicea inimosul primar Mircea Totorean, ce s-a îngrijit ca toată lumea să se simtă bine la Sărbătoraea comunei Șeitin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.