Momente penibile la UTA cu șefi și antrenori pe post de bufoni

0
212

utacond jucutaDacă în joc n-ar fi numele celei mai titrate echipe din Provincie, care alteori impunea respect prin valoarea sportivă și morală a unor nume ca Petschovschi, Domide, Brosovszky sau Coraș, am râde cu gura până la urechi de prestația bufonilor ce se înghesuie în arena pe care Feyenoord, regina Europei în 1970, o părăsea cu capul plecat. Așa, însă, privim cu tristețe și revoltă ceea ce a ajuns să se întâmple la UTA, brandul numărul unu al unei comunități culpabile prin indiferență. Dar iată care a fost șirul evenimentelor hilare din după-amiaza zilei de marți:
Ora 14,30: Eugen Trică și colaboratorii săi, Nelu Ceaușu și Ivaylo Petrov, au ajuns la birourile din Calea Aurel Vlaicu pentru a vedea ce are de spus cel care îi vrea plecați de pe banca tehnică a „Bătrânei Doamne”. Olteanului i s-a propus semnarea unei înțelegeri, în urma căruia el promite să nu mai intre în vestiarul echipei, iar Adrian Marțian se angajează să-i plăteascăvreo 3-4 mii de euro până vineri. Totodată, UTA nu ar fi putut angaja un alt antrenor până ce banii nu intră în contul lui Trică, de antrenamente urmând să se ocupe interimarul Florin Voinea.
Ora 15: Jucătorii sunt în vestiar în așteptarea celui sub comanda căruia vor face  prima ședință de pregătire în noul an.
Ora 15,14: În vestiarul echipei intră Trică, Ceaușu și Petrov, semn că cei trei nu au acceptat propunerea conducerii.
Ora 15,16: În spatele lor vin val vârtej și Adrian Marțian, Giovanni Catanzariti, Florin Voinea, Dorin Micșa și Cătălin Barbu, însoțiți de la distanță de doi polițiști, care rămân pe culoarul de la vestiare. Începe o ședință aparent liniștită și civilizată.
Ora 15,31: Marțian părăsește primul vestiarul și pune în cârca lui Trică tot circul. Dejeanul nu înțelege de ce tehnicianul nu-i acceptă propunerile, dar nu-l mai jignește ca în alte ocazii. În schimb, bate câmpii cu grație, vorbind despre transferuri importante și despre speranța calificării în play-off. Ba își aduce aminte și de promovarea ratată în sezonul trecut, când cele două meciuri… Și mai cere înțelegere din partea galeriei, a suporte­rilor răi care vor să lase clubul pe care-l  păstorește fără culori, siglă și palmares.
Ora 15,37: Dorin Micșa, nimeni altul decât finul lui Cosmin Contra, flutură niște foi în fața presei, dorind să demonstreze că el, în calitate de administrator special, a făcut totul ca la carte în cazul demiterii lui Trică. De la dosar lipsea chitanța ce certifică plata celor 5 salarii compensatorii stipulate în contractul antrenorului, ca și clauză de reziliere.
Ora 15,35: Din vestiar iese și Florin Voinea, semn că jucătorii nu-l recunosc ca antrenor.
Ora 15,40: În vestiar intră Giovanni Catanzariti, care, după alte 3 minute, se laudă că a reușit să-i convingă pe fotba­liști să se pregătească cu Voinea.
Ora 15,44:  Căpitanul Neagu iese și el în gura vestiarului și informează pe toată lumea că  Trică și „secunzii” săi vor parti­cipa și ei la ședința de pregătire, prevestind momentul penibil.
Ora 15,45: Catanzariti îl sfătuiește pe Cătălin Barbu, aspirantul la o funcție în cadrul clubului, să nu mai vorbească. Probabil, fostul „oficial” al lui FC Argeș a apucat să articuleze un cuvânt în timpul ședinței colective și a vorbit prostii. Reprezentând UTA la Adunarea Generală a Federației de la Brașov, Barbu a apucat să-i transmită lui Mircea Sandu că la Arad e totul în regulă, iar din această săptămână toate restanțele financiare vor fi achitate.
Ora 15,48: Țabără, Bîrză și Raț îl urmează pe Micșa la birouri pentru a-și primi dezlegarea. S-au ales doar cu carnetele de joc, actele trebuiau semnate și de administratorul judiciar, Dan, Urse și Asociații pentru a fi sută la sută valabile.
Ora 15,50: Jucătorii ies în sfârșit pe gazonul arenei „Francisc Neuman”, urmați în pas alergător de toți bufonii. Voinea dă ceva indicații, dar se retrage într-un colț când apare Trică și colaboratorii săi. Aceștia se așează pe banca de rezerve și survolează cu privirea alergarea ușoară a jucătorilor.
Ora 16: Marțian și Catanzariti îl cheamă din nou la negocieri pe Trică. Cei trei se retrag în vestiar.
Ora 16,12: Personajele își fac din nou apariția pe teren. Eugen Trică merge țintă la colaboratorii săi, Marțian face – vorba vine – glume. Spune despre Catanzariti că este cel mai mare mafiot, italianul râde. Numai suporterii „Bătrânei Doamne” nu se amuză, iar baronul „Neuman” se învârte în mormânt.
Ora 16,20: Atmosfera e destinsă la marginea terenului printre bufoni. Toți se simt bine, fraternizează, uită din nou unde se află, de moștenirea baronului. Îi lăsăm în lumea lor, sătui de atâta circ ieftin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.