Ziua de 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii se apropie și în unele localități – și în unele instituții este obiceiul ca această sărbătoare să se marcheze festiv.

* Șofronea. Ziua de 8 Martie se sărbătorește în avans, în data de 5 martie, adică în weekend. „Am programat o acțiune deosebită ce dorim să se traforme în tradiție, mai ales că și în anii anteriori s-a mai organizat și a avut succes. Este vorba de «Balul Primăverii» ce se va ține la Căminul Cultural din Șofronea, sâmbătă seara de la ora șapte. Distracția va fi asigurată de Formația «Armonia» din Arad, cu solista vocală Luciana Giurgiu și instrumetiștii: Augustin Armeanu, Neluțu Marton, Nelu Farcașiu, Nicu Drăgoi iar meniul va fi deosebit“ ne asigura reprezentantul organizatorilor.

* CARP Arad. În data de 3 martie, membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Arad sunt invitați la „Balul Mărțișorului“, găzduit de fosta Sală Bingo din vecinătatea Stației CFR, joia aceasta de la ora 17. Cu o minimă taxă, participanții – ce s-au înscris din timp și se pare că în număr destul de mare – vor avea parte de: un interval de socializare, un mic concert coral al membrilor Casei, și muzică ambientală și dansantă pentru doritori, o masă cu un mediu adecvat vârstei participanților. Întâlnirea se dorește a fi una dintr-o serie de astfel de acțiuni menite a crea o bună atmosferă printre membrii noștri“ a precizat pe scurt președinta CARP, Lidia Dan.

*Zădăreni. Chiar de 8 Martie, la Zădăreni , ca în fiecare an, doamnele din comună se întâlnesc pentru a sărbători împreună. Întâlnirea se va ține la Căminul Cultural din Zădăreni unde vor avea parte de o masă cu un meniu specific dar și de un mic spectacol folcloric. „Acesta va fi susținut de Ansamblul «Românașul», condus de Ioan Dărău, cu soliștii: Anda Popovici, Andreea Ciubotariu, Maria Savu Tomoagă dar și de «Românașul Junior» compus din copii între 6 și 10 ani, mica trupă făcând deliciul oricărui spectacol unde apar“ ne spunea primărița Doina Petri.

(F.B.)

Recomandările redacției