utareun ionivaDin cea de-a doua zi de pregătire în Calea Aurel Vlaicu echipa a încăput din nou pe mâna lui Adrian Falub și Marius Suller. Cei doi au revenit de la Cluj mai mult pentru a oferi credibilitate acestei reuniri fără prea mult suport în conturile clubului. La treabă s-au prezentat și Dan Stupar și Dan Țapoș, acesta din urmă având doi noi elevi pe nume Horvath și Pogacics.
Au fost 15 jucătorii de câmp care au transpirat vineri seara și anume: Lazea, Raț, Neagu, Bîrză, Zanardini, Selagea, Dulcea, Ion, Ivănică, Cârstoiu, Briceag, Firțulescu, George Roșca (mijlocaș central de la FC Argeș), Andrei Șulea (atacant de la FC Bihor) și Vârtaci, un fost junior utist plecat în ultimii ani în Australia. Fundașul stânga, Marius Briceag (21 de ani), mijlocașul defensiv, Monel Cârstoiu (25 de ani) și atacanții Dănuț Ivănică (23 de ani) și Marius Ion (21 de ani) încă nu pot fi considerați liberi de contractual cu FC Argeș. „Jucătorii sunt în curtea UTA-ei, avem acceptul clubului din Pitești pentru ca cei patru jucători să se pregătească la Arad, acum urmează să intre cei doi finanțatori în joc. Ce a depins de mine am făcut pentru acești jucători doriți încă de la finalul sezonului trecut de antrenorul Adrian Falub”, ne-a mărtu­risit Gheorghe Constantin, care s-a ocupat îndeaproape de „lotul” FC Argeș chiar dacă a făcut un pas înapoi la începutul săptămânii trecute, când Adrian Marțian a dat-o înainte cu promisiunile fără a face nimic concret pentru „textilistă”. La un moment dat, în „cărți” pentru o aventură la Campioana Provinciei erau și mijlocașii laterali Popași Doman, însă ei par fi pierduți la această dată.
Cel mai în măsură să explice situația fotbaliștilor din Trivale este administratorul judiciar desemnat să redreseze fosta Campioană a României, rămasă fără sprijinul financiar al familiei Penescu, dar o grămadă de datorii. „Vă anunţ oficial că, începând de astăzi (n.a. ieri), toţi jucătorii de la FC Argeş sunt liberi să se antreneze cu orice echipă. Le voi da hârtiile necesare pentru a se putea pregăti unde vor ei. Dacă echipele cu care se vor pregăti sunt interesate de ei, atunci vom face un precontract, ca, în cazul unei eventuale vânzări, FC Argeş să primească un procent din suma de transfer. Banii pe care îi vom primi vor reveni Fiscului, care are de recuperat 3 milioane de lei. Nu pot să țin jucătorii legaţi de FC Argeş, fiindcă nu am ce să le ofer. Nu sunt bani pentru efectuarea unei pregătiri corespunzătoare, pentru efectuarea unui cantonament, pentru salarii şi este mai bine pentru ei să plece la alte echipe unde au condiţii. Eu nu le pot îngrădi dreptul la muncă şi nu vreau să fiu acuzat că nu i-am lăsat să-şi facă un rost în viaţă”, a explicat Nicolae Enoiu pentru liga2.ro.
Revenind la ședința de pregătire de vineri, deși a promis că se va prezenta la programul echipei cu care se află sub contract, Cristian Monac a absentat încă odată nemotivat. Marius Chindriș are o problemă la gleznă, în timp ce alți doi fotbaliști de la Atletico (sau mai bine spus, UTA Bătrâna Doamnă) solicitați în Calea Aurel Vlaicu, Hlistei și Bulza, nu au ajuns încă sub comanda lui Falub.
Utiștii se mai pregătesc și sâmbătă dimineață, iar duminică vor avea liber. De luni sau marți, datele problemei ar trebui să se schimbe dacă Adrian Marțian va ajunge în sfârșit la Arad și-și va deschide punga și pentru alte achiziții, dar și pentru achitarea unei părți a restanțelor și stingerea datoriilor la Stat. Altfel, Catanzariti vorbește tot mai răspicat despre varianta insolvenței.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției