În condițiile în care cea mai frumoasă zonă a județului este cea de nord-est, asta în condițiile în care acolo se află și „Perla Munților Apuseni”, cum i se mai spune Stațiunii Moneasa, zilele trecute am făcut o vizită de documentare prin
părțile acelea. Iarna și-a intrat serios în drepturi, au mai rămas doar câteva zile până la Crăciun și doream să vedem cum s-au pregătit autoritățile locale pentru a întâmpina Sărbătorile de Iarnă.
Am urcat astfel pe drumul care face legătura între orașul Sebiș și stațiune. Am putut astfel constata încă o dată că șoseaua este cârpită peste tot, la fel ca multe alte drumuri județene, iar plombările știm cu toții cât țin…
La Moneasa era iarnă în toată puterea cuvântului. Am stat însă până după lăsarea întunericului, pentru că am dorit să vedem cum a fost împodobită stațiunea și mai ales cum arată după aprinderea instalațiilor luminoase.
A fost un vis. Localnicii cu care am stat de vorbă ne-au confirmat că parcul sta
țiunii nu a fost împodobit niciodată până acum la fel de frumos.
„Nu poți să vorbești pe cineva de rău, când el face lucruri bune, dar nici invers. Domnul primar a amenajat parcul foarte frumos. Este adevărat, nu va mai fi niciodată cum a fost înainte de furtună, dar cu siguranță peste câțiva ani, arborii plantați acum vor fi și mai frumoși”, susține P. Gherman. La rândul său, o femeie din Arad, a avut numai cuvinte de laudă la adresa primarului.
„Este foarte frumos ceea ce face domnul primar pentru stațiune. A amenajat-o cu gust, iar faptul că trimite utilajele de deszăpezire și se curăță zăpada de pe alei dovedește că este un bun gospodar”, afirmă aceasta.
După ce am făcut câteva poze, ne-am îndreptat spre sediul Primăriei, unde am avut un scurt dialog cu primarul Ioan Nuțu Herbei.
„Eu zic că am încheiat anul binișor”
Primarul comunei susține că, acum la final de an, când este momentul bilanțului, poate spune că, din punctul său de vedere, autoritățile locale din Moneasa au „încheiat anul binișor”. „Haideți să nu fiu chiar rău și să spun că am încheiat anul binișor. De ce spun asta? Pentru că am reușit să reamenajăm parcul din stațiune, care știți și dumneavoastră cum a arătat în urma prăpădului din septembrie 2017. Stațiunea a fost atunci distrusă defurtuna care a doborât arbori seculari în câteva minute. A doua zi însă ne-am apucat de treabă, am început să înlăturăm arborii doborâți și să reamenajăm terenul pentru ceea ce a urmat. Am făcut alei, avem parcări…”, a declarat Ioan Nuțu Herbei. Acesta a ținut să precizeze că se putea și mai mult, dar că, una peste alta, este mulțumit de modul în care arată stațiunea. „Este adevărat, mai trebuie să așteptăm trei-patru ani până să se dezvolte arborii de diferite specii pe care i-am plantat. În rest, trebuie să știți că am asfaltat toate străzile din comună, urmând să se facă rigole de către constructor; am început lucrările la remiza PSI, care vor fi continuate la anul; am finalizat lucrările la capela mortuară; am reabilitat iluminatul public; am dat denumiri străzilor și așa mai departe”, a ținut să precizeze edilul-șef.
Voicu Sida

Recomandările redacției