Moneasa intră în scenariul roșu, cu o incidență de peste 4 la mia de locuitori

0
216

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a actualizat, marți, scenariile din județul Arad, în funcție de incidența infectărilor cu Sars-CoV-2.

Astfel, obsevăm că a fost depășită incidența de 3 cazuri/1000 de locuitori în Moneasa și Șimand, acestea intrând în scenariul roșu. Incidența s-a menținut peste acest prag în Săvârșin, pe „lista roșie” fiind, de miercuri, 29 de localități.

A fost depășită incidența de 1,5 cazuri la 1000 de locuitori, fără a depăși incidența de 3 cazuri/1000 de locuitori în Ignești, Hălmăgel și Brazii, aceste localități intrând în scenariul galben. Pe „lista galbenă” sunt, de miercuri, 24 de localități.

Pe de altă parte, incidența cazurilor a scăzut sub pragul de 1,5 cazuri/1000 de locuitori în Secusigiu, Șilindia și Zărand, aceste localități intrând în scenariul verde. Pe „lista verde” sunt acum 25 de localități.

Fața de data de 18 aprilie, printr-o altă hotărâre au fost aduse și modificări ale restricțiilor suplimentare. Așadar, a fost depășită incidența de 7,5 cazuri COVID-19 la 1000 de locuitori în localitatea Șagu, aceasta intrând în categoria localităților cu restricții zilnice. A fost depășită Incidența de 4 cazuri COVID-19 la 1000 de locuitori, fără a fi depășit pragul de 7,5  în localitățile Bârzava și Moneasa,cele două trecând la restricții de weekend. Nu în ultimul rând, incidența cazurilor a scăzut sub 3,5/1000 locuitori în Zăbrani și Felnac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.