„Moneasa Mountainbike Maraton”, la cea de-a treia ediţie

0
298

DSCN5513În data de 28 iunie se va desfăşura cea de-a treia ediţie a dublei competiţii care poartă numele „Moneasa Mountainbike Maraton”, un eveniment organizat de Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean, Bike for All şi BIKE Alpine Arad, dedicat comunităţii tot mai numeroase de ciclişti preofesionişti sau amatori arădeni, precum şi altor sportivi din comunităţile mai largi de ciclişti români sau europeni.

Şi în acest an sunt aşteptaţi participanţi din ţară şi din străinătate, fiind organizate tot două trasee: traseul „Maraton” de 62 de kilometri  (cu start la ora 10) şi un traseu „Hobby” de 32 de kilometri (cu start la ora 11), care se adresează persoanelor care aderă la ideea tot mai îmbrăţişată de viaţă sănătoasă prin mişcare şi iubesc acest sport, fără a fi ciclişti profesionişti. „Cei de pe traseul «Maraton» vor înfrunta o diferenţă de nivel de 2550 de metri, iar cei de la «Hobby» una de 1100 de metri”, susţine organizatorul Föce Imre.

Traseele includ drumuri publice, poteci marcate, zone accidentate şi zone împădurite neamenajate etc. Pentru a participa la această competiţie este nevoie, aşadar, de o stare bună de sănătate, un nivel minim de antrenament, un  bagaj de cunoştinţe tehnice legate de competiţiile Mountain Bike şi un dezvoltat simţ al responsabilităţii. Cei care nu au împlinit încă 18 ani trebuie să aibă, de asemenea, acceptul scris şi semnat al părinţilor sau al tutorelui legal pe formularul de înscriere şi pe declaraţia de responsabilitate. Sunt obligatorii o bicicletă în stare bună de funcţionare şi casca de protecţie, precum şi articolele furnizate de organizatori: numărul şi chipul de cronometraj. Se recomandă însă ca participanţii să aibă şi unul sau mai multe bidoane cu apă, ochelari, mănuşi, încălţăminte adecvată, pompă, cameră de schimb, petice pentru pană şi leviere, telefon mobil.

„Aceast eveniment este conectat cu Strategia de Dezvoltare a Turismului în Judeţul Arad 2012 – 2016, strategie prin care ne dorim creşterea atractivităţii judeţului Arad ca destinaţie turistică pe direcţiile cu potenţial maxim de dezvoltare: turism sportiv şi de recreere, natural şi cultural”, a declarat Adrian Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Startul şi finişul? În faţa Hotelului Parc din Moneasa.

Detalii legate de înscriere sunt disponibile pe http://moneasamountainbike.ro/,  site oficial pe care puteţi găsi şi regulamentul celor două categorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.