Deputatul social-democrat Florin Tripa este bucuros că Guvernul României a înţeles cu adevărat importanţa pe care o reprezintă Staţiunea Moneasa în contextul imaginii judeţului Arad la nivel naţional şi internaţional. În acest spirit, executivul a alocat suma necesară pentru refacerea Parcului din staţiune, una dintre marile atracţii locale distruse de furtuna devastatoare din 17 septembrie 2017.
„Am fost fericit să văd duminică, chiar de zilele staţiunii, cum un minu­nat colţ de verdeaţă prinde din nou contur spre satisfacţia localnicilor şi a numeroşilor turişti care iubesc Mo­neasa. Întreaga investiţie s-a ridicat la aproximativ 900.000 de lei şi a fost realizată în mare parte din fonduri guvernamentale, în urma solicitărilor formulate de administraţia locală. Parcul, locul preferat de promenadă al turiştilor este astfel redat vizitatorilor într-o formă estetică adusă la gustul zilei. Vorbim des­pre un gazon ce se în­-tinde pe o suprafață de 1.800 metri pătrați, pre­sărată cu tei, ienuperi, tuia şi alţi arbuşti. Satisfacţia mea cea mare este însă faptul că Guvernul României a realizat locul şi rolul staţiunii în circuitul turistic naţional şi a acţionat în consecinţă, şi mă refer aici inclusiv la banii alocaţi pentru reabilitarea drumului Bârsa-Moneasa.
Un aspect foarte important, necesar a fi amintit, este că staţiunea a fost inclusă în Masterplanul pentru Turism iar în prezent Primăria Moneasa lucrează la elaborarea a două proiecte majore pe această linie”, spune deputatul PSD Arad, Florin Tripa.
(G.C.)

Recomandările redacției